Περίπου σαράντα αδιόριστοι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της ΝΕΤ στην Αγία Παρασκευή όπου γνώριζαν ότι θα προβαλλόταν σε απευθείας μετάδοση η εκπομπή «Προσκήνιο» του Γιάννη Πολίτημε φιλοξενούμενη την Υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου. Ομως η εκπομπή, είχε πριν λίγα λεπτά ολοκληρωθεί, καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων της υπουργού, χρειάστηκε να μαγνητοσκοπηθεί.

Ζήτησαν να παρέμβουν στο πρόγραμμα και να κάνουν απευθείας διάλογο με την Υπουργό Παιδείας, η οποία φυγαδεύτηκε άμεσα μαζί με τους υπόλοιπους καλεσμένους της εκπομπής.Στο ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων, τους έγινε πρόταση να πάρουν χρόνο στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωινή ενημέρωση» προκειμένου να προβάλουν τις θέσεις τους, κάτι που δεν έκαναν δεκτό.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΡΤ, οι εκπαιδευτικοί μπήκαν από κάποια πλαϊνή είσοδο καθώς και οι δυο κεντρικές πόρτεςήταν κλειστές.

Διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης που έφτασε στο σημείο και μπήκε στο κτίριο απώθησε τους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή μικρής έκτασης ενώ περίπου 10 άτομα κατάφεραν να εισβάλλουν στο πλατό και να διακόψουν το δελτίο ειδήσεων που ήταν σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν δυο τραυματίες εκπαιδευτικοί.

Τελικά στην έναρξη του βραδυνού δελτίου της ΕΤ1, το οποίο προβλήθηκε καθυστερημέναστις 23:19, μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα των αδιόριστων εκαπιδευτικών ενώ η διοίκηση της ΕΡΤ καταδίκασε την εισβολή.

H ανακοίνωσητης διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ

Σήμερα, στις 21.30 ομάδα αδιόριστων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών δυνάμεων, εισέβαλε βίαια στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και κατέλαβε το στούντιο την ώρα που το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ ήταν σε εξέλιξη.

Η διοίκηση της ΕΡΤ με γνώμονα τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των ανθρώπων της και όλων των παρευρισκομένων αποφάσισε να μεταδοθεί ολιγόλεπτη δήλωση των αδιόριστων εκπαιδευτικών στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ1 στις 23.00.

Η διοίκηση της ΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη εισβολή των διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών δηλώνοντας ότι τέτοιες ενέργειες λειτουργούν σε βάρος της απρόσκοπτης ενημέρωσης των πολιτών ενώ αντίκεινται στο δημοκρατικό διάλογο αλλά και σε κάθε έννοια νομιμότητας.