ΛΟΝΔΙΝΟ «Μούσα» της εθνικής ποιήτριας της Αγγλίας έγινε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο διάσημος ποδοσφαιριστής που τραυματίστηκε σαν τον Αχιλλέα: «Και ήταν ματς και όχι πόλεμος, το σμιλευτό του πόδι στην μπάλα και τότε η φτέρνα του, η φτέρνα του, η φτέρνα του», γράφει η Κάρολ Αν Ντάφι, η οποία κέρδισε πέρυσι τον τίτλο της εθνικής ποιήτριας (poet laureate), με τον οποίο έχουν τιμηθεί ο Τζον Ντράιντεν, ο Γουίλιαμ Γουέρντσγουερθ , ο Αλφρεντ Λορντ Τένισον και ο Τεντ Χιουζ. Ηταν μια ελεγεία προς τον θρύλο της Εθνικής Αγγλίας, ο οποίος τραυματίστηκε την περασμένη Κυριακή στον αχίλλειο τένοντα και δεν θα μπορέσει να παίξει στο Μουντιάλ. Ατύχημα εφάμιλλο αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, που ενέπνευσε την ποιήτρια.
«Αχιλλέας» είναι ο τίτλος του ποιήματος και σαν τον αρχαίο ήρωα τον βλέπει η ποιήτρια, σαν να τον είχε κι αυτόν βουτήξει η μάνα του στα ύδατα της Στυγός για να τον κάνει αθάνατο, με μοναδικό ευάλωτο σημείο του κορμιού του τη φτέρνα του.
«Χωρίς αυτόν η Τροία δεν πέφτει λέγαν οι προφητείες» , εξ ου συνάγεται ότι οι Βρετανοί δεν έχουν ελπίδες για Παγκόσμιο Κύπελλο.
Και ακόμη: «Γυναίκες τον έκρυψαν, τυλιγμένο σε πέπλα κοριτσιών/ μέρες ηδονικές με αρώματα και γλυκά τραγούδια… » «Ομως, σαν ήρθε ο ΄δυσσέας με το σπαθί και την ασπίδα/ εκείνος τον ακολούθησε στο γήπεδο/ μέσα στις ιαχές του πλήθους» , γράφει η ποιήτρια που καταλήγει με τους δύο στίχους της πρώτης παραγράφου.
Η Κάρολ Αν Ντάφι δήλωσε στο ΒΒC ότι την ενέπνευσε ο Μπέκαμ καθώς πρόκειται για «σχεδόν μυθική προσωπικότητα στη λαϊκή κουλτούρα» και πραγματικά συγκλονίστηκε από την εικόνα του ποδοσφαιριστή να κλαίει έξω από τα αποδυτήρια αμέσως μετά τον τραυματισμό του, γιατί ήξερε ότι χάνει για πάντα την ευκαιρία να είναι ο πρώτος Βρετανός που έπαιξε σε τέσσερα Μουντιάλ, ενώ διακυβεύεται και η θέση του στην Εθνική Αγγλίας.
«Αυτό δεν παλεύεται ούτε μ΄ όλα τα λεφτά του κόσμουούτε με ιδιωτικά αεροπλάνα» είπε η ποιήτρια, δηλώνοντας φανατική φίλη του ποδοσφαίρου. « Εγώ βλέπω περισσότερο ποδόσφαιρο από όσο εκείνος διαβάζει ποίηση«, υπέθεσε. Ως εθνική ποιήτρια ως τώρα έχει γράψει στίχους με αφορμή γεγονότα εθνικής σημασίας, όπως ο θάνατος των τελευταίων βρετανών βετεράνων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τα χρήματα που στέρησαν κάποιοι βουλευτές από το δημόσιο ταμείο λόγω των… φουσκωμένων δαπανών τους. Για βασιλικούς γάμους, γενέθλια, βαφτίσια και άλλες λαμπρές κρατικές τελετές αμφιβάλλει αν θα γράψει ποτέ, γιατί τα μεγαλεία σπανίως την εμπνέουν, είπε.