ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ Η κατανάλωση αναψυκτικών με ζάχαρη συνδέεται με την αύξηση των περιπτώσεων διαβήτη και καρδιοπαθειών, σύμφωνα με νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο με επικεφαλής την ελληνίδα δρα Λίτσα Λαμπράκου ανακάλυψαν ότι η αύξηση της κατανάλωσης αναψυκτικών, ισοτονικών ποτών και φρουτοποτών με ζάχαρη έχει οδηγήσει σε μια «επιδημία» διαβήτη και καρδιακών προβλημάτων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η αυξημένη κατανάλωση τέτοιου είδους προϊόντων μεταξύ του 1990 και του 2000 συνέβαλε στην εμφάνιση 130.000 νέων περιπτώσεων διαβήτη, 14.000
νέων περιπτώσεων στεφανιαίας νόσου και 50.000 επιπλέον ασθενών με στεφανιαία καρδιοπάθεια μόνο στις ΗΠΑ κατά την τελευταία δεκαετία.