Επαινοι
Μόνο για την Τράπεζα της Ελλάδος βρήκε να πει θετικά λόγια το ΔΝΤ στη χθεσινή έκθεσή του για την ελληνική οικονομία. Αφού επισημαίνει την έγκαιρη παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας στην κρίση, τονίζει ότι «οι επαφές της με τις διοικήσεις των τραπεζών έχουν ενταθεί με στόχο τη λήψη πρόσθετων μέτρων, αν χρειαστεί, για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων». * * *
Επιπλέον επικροτεί, όπως αναφέρει, την απόφαση του διοίκησης του κ. Γ. Προβόπουλου να προχωρήσει στην έκδοση Εκθεσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η οποία βρίσκεται σε στάδιο εκπόνησης.

* * *
«Ενθαρρύνουμε την τακτική κατάρτισης της έκθεσης αυτής για την πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με την κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και συστήνουμε η έκθεση να εκδίδεται ταυτόχρονα και στα αγγλικά και να επικαιροποιείται ανά εξάμηνο» αναφέρεται στα συμπεράσματα του διεθνούς οργανισμού για την ελληνική οικονομία.

Σύγκριση
«Ατυχή» χαρακτήρισε την απάντηση του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μαρκόπουλου (στο σκίτσο) η εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Αντζελα Γκερέκου, όταν αναφέρθηκε στη σύγκριση μεταξύ «μουσουλμανικού» και «ορθόδοξου» πολιτισμού σε ερώτηση σχετικά με τη σύγκριση τιμών στις τουριστικές υπηρεσίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

* * *
Επηρεασμένη προφανώς από τα πρόσφατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, η κυρία Γκερέκου σημειώνει ότι «παρόμοια ολισθήματα, ειδικά τις συγκεκριμένες ημέρες, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για πολλούς και ευνόητους λόγους».

Ενταξη
Στην αεροπορική συμμαχία Star Αlliance θα ενταχθεί, όπως όλα δείχνουν, η Αegean Αirlines με τη βοήθεια της γερμανικής Lufthansa, πιθανότατα ως περιφερειακός συνεργάτης.

* * *
Σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις από την ελληνική εταιρεία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Star Αlliance διαθέτει 21 αεροπορικές εταιρείες-μέλη και τρεις περιφερειακούς συνεργάτες.

* * *
Τα οφέλη της Αegean θα είναι πολλαπλά, καθώς εντάσσεται σε διεθνές δίκτυο μεγάλων αερομεταφορέων, πράγμα που σημαίνει ότι θα διακινεί στην Ελλάδα τους επιβάτες τους που θέλουν να επισκεφθούν διάφορους προορισμούς της χώρας, μεταφέροντάς τους από το «Ελ. Βενιζέλος» σε άλλα ελληνικά αεροδρόμια.

Είχαν δώσει τα χέρια
Ηταν γνωστό στους κύκλους του real estate, αλλά το επιβεβαίωσε χθες ο κ. Αρ. Βωβός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με το εμπορικό κέντρο στο Βοτανικό. « Η εταιρεία μας προτού γίνει η προσφυγή είχε έρθει σε συμφωνία για την πώληση του mall σε ξένο θεσμικό επενδυτή» τόνισε ο κ. Βωβός.

* * *
Οπως πληροφορείται η στήλη, η συμφωνία ήταν με την ΗSΒC, ενώ το προβλεπόμενο τίμημα θα ξεπερνούσε τα 500 εκατ. ευρώ. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του κ. Βωβού έδωσαν το παρών και εκπρόσωποι ξένων θεσμικών, όπως ο κ. Νότης Μηταράκης της Fidelity Ιnternational που ελέγχει πάνω από το 14% της εισηγμένης εταιρείας, καθώς και αυτοί αγωνιούν για την τύχη της επένδυσής τους.

Ενίσχυση
Την ένταξη στο δυναμικό της του κ. Γ. Αθανασόπουλου, καταξιωμένου στελέχους με πολυετή διεθνή εμπειρία στην Βarclays, ανακοίνωσε χθες η Εurobank στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης του ισχυρού στελεχικού δυναμικού της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Αγορών Χρήματος και Κεφαλαίου (Global Μarkets).