Τη «συγγνώμη» του Ταγίπ Ερντογάν προς το τουρκικό έθνος ζητά το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικής Δράσης (MHP) αναφορικά με τη δήλωση περί εκδίωξης από την Τουρκία όσων είχαν διαφορετική εθνική ταυτότητα, γεγονός το οποίο ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε αποτέλεσμα φασιστοειδούς αντίληψης.

Μιλώντας την Τρίτη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο αρχηγός του ακροδεξιού MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι «η ανάρμοστη αυτή συμπεριφορά, που χειροκροτήθηκε από τον ελληνικό Τύπο, ως ιστορική αυτοκριτική και ομολογία, είναι βέβαιο ότι θα εκτιμηθεί και στην Αρμενία».

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός επιχειρεί να καταδικάσει το τουρκικό έθνος και την ένδοξη ιστορία του με μία βαριά συκοφαντία και κατηγορία περί φασισμού και για το λόγο αυτό πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από το τουρκικό έθνος, λέγοντας ότι πρόκειται για κάτι που είπε άθελά του και κατά λάθος». Και συνέχισε: «Εάν δεν το κάνει, πρέπει να ξεκαθαρίσει σε ποια περίοδο της ιστορίας μας και σε ποιες εθνικές ταυτότητες αναφέρεται, αν εννοεί τους Έλληνες που εγκατέλειψαν την Τουρκία στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληθυσμών και της σχετικής συμφωνίας του 1923 και τέλος, αν επεκτείνεται και υιοθετεί τα ψεύδη των Αρμενίων για τα γεγονότα του 1915». Ο ίδιος σημείωσε ότι «εάν δεν τα κάνει αυτά, αν σιωπήσει ή αλλάξει τα λόγια του, το τουρκικό έθνος θα τον καταδικάσει για πάντα ενώπιον της εθνικής συνείδησης, ως πρωθυπουργό, που υιοθετεί το σύνολο των ψευδών και των ισχυρισμών των Αρμενίων και των Ελλήνων».