Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, προσερχόμενος στην Παλαιά Βουλή, για την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με θέμα «Πολιτικό Σύστημα και Κράτος στην υπηρεσία του πολίτη» έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει να κάνουμε μια φιλολογική συζήτηση. Εμείς θέλουμε να μιλήσουμε για τα προβλήματα των πολιτών, τα προβλήματα της φτώχειας, της ανισότητας, τα προβλήματα στην Ευρώπη, στην Ελλάδα, όλα αυτά που κάνουν την κοινωνία μας βάρβαρη.

Η κοινωνία, δυστυχώς, έχει στοιχεία βαρβαρότητας. Εμείς θέλουμε να αναδείξουμε ότι υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές. Δεν αναφερόμαστε σε πρόσωπα, αναφερόμαστε σε πολιτικές. Εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε για την ουσία της πολιτικής, για τον πολίτη και τα προβλήματά του, και θα αφήσουμε στους άλλους τις φιλολογικές συζητήσεις.

Σε ερώτηση σχετική με τα σποτάκια της Νέας Δημοκρατίας είπε επίσης: Τα σποτάκια της Νέας Δημοκρατίας, νομίζω αποδεικνύουν κάτι πολύ γνωστό στην πολιτική, ότι άλλο είναι οι κανόνες της επικοινωνίας στην εμπορική διαφήμιση, και άλλο στην πραγματική πολιτική. Όλοι τα συζητούν, όμως προσβάλλουν τους πολίτες. Προσβάλλουν τους πολίτες, για έναν πολύ απλό λόγο, διότι τους λένε, ότι όλα αυτά τα οποία αισθάνεστε, είναι αποκύημα της φαντασίας σας, όλα τα προβλήματα τα οποία βιώνετε, για όλα αυτά τα προβλήματα, φταίει κάποιος άλλος. Νομίζω, οι πολίτες γνωρίζουν καλύτερα.

Απάντηση με τα σποτ του ΠαΣοΚ

«Θα μας αφήσετε να ετοιμάσουμε τα σποτ μας και να απαντήσουμε, αλλά να ξέρετε ότι εμείς θα κάνουμε μια θετική καμπάνια σε αυτές τις Ευρωεκλογές, μιλώντας πάντα για τα προβλήματα του πολίτη. Ο καθένας μπορεί να κρίνει τα σποτ, τα οποία προβάλλονται. Αυτό που εγώ μπορώ να σας πω είναι, ότι εμείς μιλάμε για τα όνειρα του πολίτη, γι αυτά που θέλει ο πολίτης, μιλάμε για τα προβλήματά του, για τις λύσεις που θέλουμε να δώσουμε, επικεντρωνόμαστε σε αυτά, και δεν κάνουμε φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα, τα οποία απ’ ό,τι φαίνεται γυρίζουν ήδη μπούμερανγκ για τη Νέα Δημοκρατία.

Σχετικά με την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα ρωτήθηκε «Σήμερα το πρωί παραιτηθήκατε, το αισθανθήκατε αυτό μετά την κριτική που δεχτήκατε, ότι δεν θα μείνετε στις Βρυξέλλες» και ο κ.Γ. Παπακωνσταντίνου είπε σχετικά:Όχι κ. Χασαπόπουλε, καμία σχέση δεν έχει αυτό. Υπάρχει, ξέρετε, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, υποχρέωση όσων είναι βουλευτές, να παραιτηθούν πριν από την ανακήρυξη του ψηφοδελτίου για τις Ευρωεκλογές. Αυτή την υποχρέωση εκπληρώσαμε σήμερα και, πρέπει να σας πω, ότι ήταν μια δύσκολη στιγμή, και για μένα ως βουλευτή του Νομού Κοζάνης, ήταν και μία συγκινητική στιγμή.