Την τελευταία ευκαιρία έχουν ο κ. Φερνάντο Σάντος και οι ποδοσφαιριστές τού ΠΑΟΚ απόψε στο ΟΑΚΑ εναντίον της ΑΕΚ προκειμένου να μπουν και πάλι στη διεκδίκηση της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο διάστημα που μεσολάβησε της επομένης του αγώνα με την Ενωση στην Τούμπα ο πορτογάλος τεχνικός δεν άφησε κανένα… σημάδι για το πώς θα προσεγγίσει το σημερινό παιχνίδι.

Μετά τις δύο απουσίες της τελευταίας στιγμής ( Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και Σέρτζιο Κονσεϊσάο ) οι επιλογές είναι δύο: η πρώτη να παραταχθεί ο Δικέφαλος με 4-3-3, με τον ΚώσταΧαλκιά κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Μαλεζά και Λίνο, αμυντικό χαφ έναν εκ των Βερόν ή Μπαλάφα, δεξιά τον Ιβιτς, αριστερά το Σορλέν και στην επίθεση τον Αναστασάκο στην κορυφή, τον Λάκη δεξιά και τον Βιεϊρίνια αριστερά. Στη δεύτερη περίπτωση το σχήμα θα είναι 4-4-2 με παρτενέρ του Αναστασάκου στην επίθεση τον Μπακαγιόκο.

Τα προβλήματα των Κονσεϊσάο και Μουσλίμοβιτς τελικά αποδείχθηκαν σοβαρότερα από ό,τι είχε εκτιμήσει το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ. Ο πρώτος αισθανόταν έντονες ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο από το βράδυ της Κυριακής και αφού διαπιστώθηκε χθες ότι δεν υποχώρησαν, ο κ. Σάντος αναγκάστηκε να τον αποκλείσει από την αποστολή. Για τον Μουσλίμοβιτς τα πράγματα είναι χειρότερα.

Ο Βόσνιος υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία, η οποία έδειξε θλάση στους προσαγωγούς, πρόβλημα που ο επιθετικός του ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε από τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει εκτός συνέχειας των πλέι οφ, αφού θα επιστρέψει στη δράση έπειτα από περίπου δέκα ημέρες.

Στην Αθήνα βρίσκονται ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Θοδωρής Ζαγοράκης και ο αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Βιολίδης, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τον αγώνα. Θέμα χρόνου εξάλλου θεωρείται η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ζοάο Πάουλο Αντράντε, καθώς η διοίκηση έχει έρθει σε συμφωνία τόσο με τον παίκτη όσο και με την Πόρτο που έχει τα δικαιώματά του.

Οσο για την περίπτωση του Βασίλη Κουτσιανικούλη φαίνεται ότι η διοίκηση του Εργοτέλη έχει πειστεί από την πρόταση του Δικεφάλου και ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να απαντήσει καταφατικά στην παραχώρησή του.