Νέα επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις Πάγκαλου εξαπέλυσε τη Δευτέρα η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για θέματα υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε το ΠΑΣΟΚ, καθώς και το ΛΑΟΣ, να προσκομίσουν οποιοδήποτε στοιχείο διαθέτουν, τονίζοντας ότι ο κατηγορών είναι αυτός που οφείλει να προσκομίσει στοιχεία.

Η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι αν το ΚΚΕ συκοφαντούσε τον Κώστα Καραμανλή ή τον Γιώργο Παπανδρέου θα ήταν υποχρεωμένο να εμφανίσει και τα σχετικά στοιχεία.

Το ΚΚΕ δεν είναι επιχείρηση, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα και διερωτήθηκε αν έχει πάει ποτέ η Εφορία ή ο εισαγγελέας στα κόμματά τους. Το ΚΚΕ, προσέθεσε, έχει κυρίως εκδοτικές επιχειρήσεις που δεν είναι κερδοσκοπικές και πρόσφατα το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε ελέγχους.

Από τη στιγμή που το ΚΚΕ είναι κόμμα, δεν θέλει έλεγχο, συνέχισε η κ Παπαρήγα και σημείωσε ότι «σε αυτή τη νομιμότητα δεν υποτασσόμαστε, γιατί δεν είμαστε εκδοτική επιχείρηση». Αντίθετα είπε, η εκδοτική επιχείρηση έχει πελάτες όπως όλες οι επιχειρήσεις. Και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν φτιάχνει εταιρίες ‘«μαϊμού’» για να χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στο έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο οποίο γίνεται λόγος για ανάγκη αντιμετώπισης του ΚΚΕ και σημείωσε ότι δεν μπορεί από μόνο του το ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει το κόμμα και χρειάζεται και άλλους εκτός Ελλάδας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την πολιτική των δυο μεγάλων κομμάτων σε θέματα διαφάνειας, η κ. Παπαρήγα εξαπέλυσε επίθεση τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και να ισχύσει το όριο παραγραφής που ισχύει και για τους πολίτες.

Ζήτησε να υπάρξουν ρυθμίσεις τέτοιες, ώστε να μειωθούν τα εμπόδια για την παραπομπή ενός πολιτικού προσώπου, καθώς συνήθως η κυβερνητική πλειοψηφία παίζει καθοριστικό ρόλο. Ακόμη κατηγόρησε τα δυο μεγάλα κόμματα για υποκρισία στα θέματα διαφάνειας, ενώ ζήτησε ριζική αλλαγή στο πόθεν έσχες των βουλευτών.

Η Αλέκα Παπαρήγα, αναφέρθηκε στην πιστωτική κάρτα που σκέφτεται να εκδώσει το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι η κάρτα αυτή θα έχει προμήθεια, -είναι νομότυπη η ενέργεια αυτή, είπε- αλλά διερωτήθηκε τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που το ΚΚΕ έκανε το ίδιο πράγμα.

Ανέφερε ακόμη ότι το ΚΚΕ διαθέτει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία κατά την εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση ολόκληρες οικογένειες πήγαν να ψηφίσουν παρά το γεγονός ότι δεν ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ μόνο και μόνο για να υπάρχει το όνομά τους για να υποστηρίξει τη θέση της ότι τα μεγάλα κόμματα θέλουν να ελέγχουν τους πολίτες και τον κρατικό μηχανισμό, να κάνουν ρουσφέτια και να κρατούν ομήρους κυρίως τους νέους ανθρώπους, όπως έγινε με τον πρόσφατο διαγωνισμό του υπουργείου Αμυνας.

Στην ερώτηση πώς απαντά στις φήμες ότι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές των δυο μεγάλων κομμάτων μπορεί να επιστρέψουν στην εσωτερική πολιτική σκηνή αργότερα, είπε ότι το ΚΚΕ κρίνει την πολιτική και τις θέσεις των κομμάτων και όχι τα πρόσωπα.

Για θέματα υγείας

Στη συνέντευξή της η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε εκτενώς στις θέσεις του ΚΚΕ για την πολιτική υγείας και πρόνοιας και την κοινωνική ασφάλιση.

Επέρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που επικρατεί στους τομείς αυτούς και τόνισε ότι το κόμμα της υποστηρίζει ανυποχώρητα τη δωρεάν και ισότιμη προστασία της υγείας και πρόνοιας για όλους είτε εργάζονται είτε όχι, είτε είναι Έλληνες είτε μετανάστες.

Υπογράμμισε ότι και τα δυο μεγάλα κόμματα με την πολιτική τους έδωσαν πράσινο φως για μία άνευ προηγουμένου διείσδυση των ιδιωτών στον τομέα της υγείας. Κατηγόρησε επίσης και τα άλλα κόμματα για την πολιτική τους· για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι επικρατεί Βαβυλωνία απόψεων, ενώ για τους Οικολόγους σημείωσε ότι δεν ξέρουμε ποιές είναι οι θέσεις τους.

Η γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι το πρόβλημα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος δεν είναι πρωτίστως οικονομικό, είναι πρόβλημα πολιτικό και ταξικό και όσο υπάρχει καπιταλιστική ανάπτυξη τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ασφάλιση θεωρούνται κόστος που περιορίζει τα κέρδη.

Το ΚΚΕ κατέληξε η κ. Παπαρήγα, διεκδικεί την εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης όλων των εργαζομένων, τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των εισφορών και τη διοχέτευσή τους στο ύψος της σύνταξης.