Στη δημιουργική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εκπροσώπων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε ό,τι αφορά την ανάγκη επένδυσης στην καινοτομία, καθώς επίσης στην παρουσίαση των τριών ομάδων σπουδαστών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον τελικό του Ιmagine Cup 2009, που θα γίνει τον Ιούλιο στο Κάιρο με θέμα «Φανταστείτε έναν κόσμο όπου η τεχνολογία θα συμβάλλει στη λύση των μεγαλύτερων σύγχρονων προβλημάτων», θα είναι αφιερωμένη η εκδήλωση «Ημέρα Καινοτομίας» της Μicrosoft Ελλάς την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου, στο Κέντρο Καινοτομίας της Μicrosoft.

Η πρωτοβουλία αυτή τελεί υπό την αιγίδα του προγράμματος «Ψηφιακή Ελλάδα» της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με χορηγούς επικοινωνίας «Το Βήμα» και τη διαδικτυακή πύλη in.gr.

Οπως επισημαίνεται, η «Ημέρα Καινοτομίας» εφέτος είναι επικεντρωμένη στη διερεύνηση της δυνατότητας αναβάθμισης της ποιότητας της εκπαίδευσης μέσω της υιοθέτησης καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας.

Στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα με θέμα «Η καινοτομία στην εκπαίδευση», οι συμμετέχοντες, αναφερόμενοι σε επιτυχημένες πρακτικές ενσωμάτωσης καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας εντός της σχολικής αίθουσας, θα συζητήσουν για τις προοπτικές ανανέωσης και αναβάθμισης του διδακτικού έργου μέσω της επένδυσης στην τεχνολογία. Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρ.Σπηλιωτόπουλος και η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Αννα Διαμαντοπούλου θα βραβεύσουν τις τρεις νικήτριες ομάδες του εγχώριου τελικού του Ιmagine Cup 2009. Στον έβδομο χρόνο διεξαγωγής του, ο διαγωνισμός Ιmagine Cup συνεχίζει να ενθαρρύνει νέους ανθρώπους να συνδράμουν, μέσω της φαντασίας και του ταλέντου τους, στην αντιμετώπιση καίριων σύγχρονων ζητημάτων. Εφέτος οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να καταθέσουν προτάσεις προς την επίλυση ενός από τους οκτώ Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, όπως αυτοί έχουν καθοριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Σημειώνεται ότι στην εφετινή εκδήλωση έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 300.000 φοιτητές από 100 διαφορετικές χώρες.

Παράλληλα σε ειδική αίθουσα του Κέντρου Καινοτομίας θα λάβει χώρα η παρουσίαση της διαδραστικής πλατφόρμας Μicrosoft Surface.