Συνεδρίασεσήμερα η Διακομματική Επιτροπή, με αντικείμενο ζητήματαπου έχουν να κάνουν μετην προετοιμασία και τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών στις 7 Ιουνίου. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Π.Παυλόπουλος δήλωσε ότι το υπουργείο είναι βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ ο Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Λ.Ζαγορίτης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διπλών εκλογών, απάντησε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής τέθηκαν ζητήματα για την προετοιμασία των εκλογών, τις προϋποθέσεις διεξαγωγής τους και για το χρόνο προβολής των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Με ομόφωνη απόφαση των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων συμφωνήθηκε να ακολουθηθούν οι ίδιοι κανόνες με αυτούς που ίσχυαν και στις Ευρωεκλογές του 2004.

Εντός της ημέρας θα διαβιβαστεί η απόφαση της Επιτροπής στο ΕΣΡ, προκειμένου να διατυπώσει γνώμη και στη συνέχεια να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.

Ωστόσο, φέτος, λόγω αλλαγής της σχετικής νομοθεσίας η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων θα μπορούν να δημοσιεύονται έως και την προπαραμονή της διεξαγωγής των εκλογών, δηλαδή έως την Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Το ποσό που θα διατεθεί για την αγορά ραδιοτηλεοπτικού χρόνου στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της χώρας, ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ, δηλαδή το ίδιο ποσό που ίσχυε και για τις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι σε ό,τι αφορά τους εκλογικούς καταλόγους και το εκλογικό Σώμα τόσο στη χώρα όσο και στο εξωτερικό».

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετείχαν στην Επιτροπήείναι: ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ΚΚΕ Αντώνης Σκυλάκος, ΣΥΝ Δημήτρης Δαρειώτης και ΛΑΟΣ Κωνσταντίνος Σκανδαλάκης.