Με μειώσεις στα τέλη τερματισμού, από τις οποίες θα ωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό και οι συνδρομητές των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, υποδέχονται τον νέο χρόνο ο ΟΤΕ και οι τρεις «παίκτες» κινητής τηλεφωνίας, η Cosmote, η Vodafone και η Wind.

Ειδικότερα, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε χθες νέες, χαμηλότερες τιμές ως και 18,6% για κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς κινητά Cosmote, Vodafone και Wind, η ισχύς των οποίων ξεκινά από την 1.1.2009. Επιπλέον οι κλήσεις από σταθερό ΟΤΕ προς όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν ενιαία χρέωση 0,1324 ευρώ ανά λεπτό επικοινωνίας με χρέωση ανά δευτερόλεπτο ύψους 0,002207 ευρώ (0,2 λεπτά).

Μειώσεις τιμών ανακοίνωσαν και οι τρεις πάροχοι κινητής τηλεφωνίας. Συγκεκριμένα η Vodafone ανακοίνωσε νέα περαιτέρω μείωση των τιμών χονδρικής κατά 20,69% στα τέλη τερματισμού για κλήσεις από όλα τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα προς το δίκτυό της. Βάσει της παραπάνω μεταβολής τα τέλη τερματισμού κλήσεων στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Vodafone θα μειωθούν από 0,0991 ευρώ το λεπτό σε 0,0786 ευρώ το λεπτό, χωρίς ελάχιστη χρέωση και με χρέωση ανά δευτερόλεπτο. Η Cosmote ανακοίνωσε μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων στο δίκτυό της κατά 20,5%. Ειδικότερα από αύριο, πρώτη ημέρα του νέου χρόνου, το νέο μειωμένο τέλος θα είναι 0,0786 ευρώ ανά λεπτό από 0,0989 ευρώ ανά λεπτό. Η Wind με παρόμοια ρύθμιση μειώνει το τέλος τερματισμού από 10,41 ευρωλεπτά ανά λεπτό θα μειωθεί στα 7,86 ευρωλεπτά ανά λεπτό, με χρέωση ανά δευτερόλεπτο. Σημειώνεται ότι στις προαναφερθείσες τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.