ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μαγειρεύει την υγεία των πελατών

ΟΣΑΚΑ Η μακροβιοτική- η αντίληψη ότι η καλή υγεία και η μακροζωία εξαρτώνται από τη διατροφή- υπάρχει από την εποχή του Ιπποκράτη, η εφαρμογή της όμως διαφέρει από πολιτισμό σε πολιτισμό. Από τους διασημότερους «μακροβιοτικούς σεφ» στον πλανήτη είναι σήμερα ο Χιρογιούκι Νάκα, ο οποίος προσφέρει ιατρικές συμβουλές και γαστρονομικές θεραπείες στο «εστιατόριο ιατρικής κουζίνας» που διατηρεί στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Καταβάλλοντας 15.000 γεν (118 ευρώ) κάθε θαμώνας του εστιατορίου εξετάζεται αρχικά με βάση τους κανόνες της παραδοσιακής ανατολικής ιατρικής ώστε να διαγνωστούν τα προβλήματα υγείας του.

Μαγειρεύει την υγεία των πελατών | tovima.gr

ΟΣΑΚΑ Η μακροβιοτική- η αντίληψη ότι η καλή υγεία και η μακροζωία εξαρτώνται από τη διατροφή- υπάρχει από την εποχή του Ιπποκράτη, η εφαρμογή της όμως διαφέρει από πολιτισμό σε πολιτισμό. Από τους διασημότερους «μακροβιοτικούς σεφ» στον πλανήτη είναι σήμερα ο Χιρογιούκι Νάκα, ο οποίος προσφέρει ιατρικές συμβουλές και γαστρονομικές θεραπείες στο «εστιατόριο ιατρικής κουζίνας» που διατηρεί στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Καταβάλλοντας 15.000

γεν (118 ευρώ) κάθε θαμώνας του εστιατορίου εξετάζεται αρχικά με βάση τους κανόνες της παραδοσιακής ανατολικής ιατρικής ώστε να διαγνωστούν τα προβλήματα υγείας του. Στη συνέχεια ο κ. Νάκα του σερβίρει ένα μενού από δέκα πιάτα ειδικά επιλεγμένα για την προσωπική του κατάσταση. Σημασία δεν έχουν μόνο τα υλικά, αλλά και ο τρόπος του μαγειρέματος: ο συνδυασμός μπορεί, όπως ισχυρίζεται ο γιατρόςσεφ, να επαναφέρει την ισορροπία και να ενισχύσει τον οργανισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Νάκα, ο οποίος εξασκεί την ιατρική μαγειρική εδώ και 20 χρόνια, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να επιλέγουν φαγητά που επιβαρύνουν την κατάστασή τους. Οσοι υποφέρουν από τροφικές αλλεργίες συνήθως προτιμούν τις τροφές που τις προκαλούν, λέει, ενώ οι πολυάσχολοι εργαζόμενοι προτιμούν τις λιπαρές τροφές και τα τηγανητά, γιατί τους δίνουν ενέργεια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk