Μια συγκλονιστική επιστολή φίλων του άτυχου Αλέξη έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία των καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ). «Μη ρίχνετε άλλα δακρυγόνα,εμείς κλαίμε κι από μόνοι μας» λένε στο υστερόγραφο της επιστολή τους οι φίλοι του 15χρονου Αλέξη, στην οποία και δηλώνουν με ειλικρίνεια «δεν είμαστε γνωστοί άγνωστοι, ούτε κουκουλοφόροι,είμαστε τα παιδιά σας». Το κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω:

«Θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο. Βοηθήστε μας. Δεν είμαστε τρομοκράτες, “κουκουλοφόροι”, “γνωστοί – άγνωστοι”. Είμαστε τα παιδιά σας. Αυτοί, οι γνωστοί- άγνωστοι… Κάνουμε όνειρα- μη σκοτώνετε τα όνειρά μας! Εχουμε ορμή- μη σταματάτε την ορμή μας. Θυμηθείτε. Κάποτε ήσασταν νέοι κι εσείς. Τώρα κυνηγάτε το χρήμα, νοιάζεστε μόνο για τη “βιτρίνα”, παχύνατε, καραφλιάσατε, ξεχάσατε».

«Περιμέναμε να μας υποστηρίξετε» αναφέρουν οι φίλοι του Αλέξη στην επιστολή τους. «Περιμέναμε να ενδιαφερθείτε, να μας κάνετε μια φορά κι εσείς περήφανους. Μάταια. Ζείτε ψεύτικες ζωές, έχετε σκύψει το κεφάλι και περιμένετε τη μέρα που θα πεθάνετε. Δεν φαντάζεστε, δεν ερωτεύεστε, δεν δημιουργείτε! Μόνο πουλάτε κι αγοράζετε. Υλη παντού. Αγάπη πουθενά. Πού είναι οι γονείς; Πού είναι οι καλλιτέχνες;

Γιατί δεν βγαίνουν έξω να μας προστατέψουν; μας σκοτώνουν. Βοηθήστε μας…».