«Προσφυγή στις κάλπες για να δώσει τη λύση ο λαός»

Προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ζήτησε χθες ο κ. Γ.Παπανδρέου, αρνούμενος να δώσει «συγχωροχάρτι» στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό κ. Κ.Καραμανλή, ο οποίος είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς υπό την πίεση της ανεξέλεγκτης βίας των τελευταίων ημερών. Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου και εν συνεχεία απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για ακυβερνησία, επέρριψε στη ΝΔ την ευθύνη για το χάος των τελευταίων ημερών και ταυτόχρονα καταδίκασε τη βία που κυριάρχησε στις ελληνικές πόλεις.

Προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ζήτησε χθες ο κ. Γ.Παπανδρέου, αρνούμενος να δώσει «συγχωροχάρτι» στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό κ. Κ.Καραμανλή, ο οποίος είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς υπό την πίεση της ανεξέλεγκτης βίας των τελευταίων ημερών.

Αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου και εν συνεχεία απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για ακυβερνησία, επέρριψε στη ΝΔ την ευθύνη για το χάος των τελευταίων ημερών και ταυτόχρονα καταδίκασε τη βία που κυριάρχησε στις ελληνικές πόλεις.

«Η χώρα δεν διαθέτει κυβέρνηση που να μπορεί να προστατέψει τον πολίτη,τα δικαιώματά του,την ασφάλειά του» είπε ο κ. Παπανδρέου εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ λίγη ώρα αργότερα κατά την ομιλία του στην ΚΟ, επεσήμανε: «Κάθε ημέρα που περνά γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει στον τόπο (…) Το μόνο που μπορεί να προσφέρει πια είναι η αποχώρησή της.Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία,για να δώσει τη λύση ο λαός». Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι με την κυβέρνηση της ΝΔ «δεν υπάρχει μέλλον» και συμπλήρωσε ότι μόνο μια κυβέρνηση αλλαγής μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά.

Ηαίσθηση που κυριαρχεί στο ΠαΣοΚ εκφράστηκε χθες από τον κ. Δ.Ρέππα, ο οποίος μιλώντας στην ΚΟ σημείωσε ότι «ζούμε τον θλιβερό και τραγικό επίλογο της θητείας της κυβέρνησης».

Υπό το πρίσμα των γεγονότων των τελευταίων ημερών, το αίτημα των εκλογών προτάσσεται πλέον της ενδεχόμενης παραγραφής των σκανδάλων ( «είναι σαφές ότι έχουμε περάσει το σημείο αυτό. Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα και επείγοντα» είπε σχετικώς ο κ. Γ.Παπακωνσταντίνου από τη συχνότητα του Real). «Αυτή η κυβέρνηση έχει ήδη παραιτηθεί» είπε από τη συχνότητα της ΝΕΤ ο κ. Π.Ευθυμίου.

Ο κ. Παπανδρέου επέρριψε στην κυβέρνηση το βάρος της ευθύνης για τις ταραχές των τελευταίων ημερών και είπε μεταξύ των άλλων ότι η ΝΔ «έχει κάνει την ανασφάλεια και τον φόβο εργαλεία της πολιτικής της και χρεώνει παντού ευθύνες,χωρίς ποτέ να αναλαμβάνει τις δικές της».

Oαρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδίκασε για μία ακόμη φορά τη βία των προηγούμενων ημερών, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «σε μία δημοκρατία η ελευθερία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από κουκούλες». Κατηγόρησε όμως τη ΝΔ ότι υπονόμευσε το κράτος Δικαίου, μίλησε για ύπαρξη παρακράτους στα Σώματα Ασφαλείας και δήλωσε εμφατικά: «Δεν υπάρχουν ασύμμετρες απειλές.Αυτός που αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση είναι η ίδια η κυβέρνηση και οι πολιτικές της. Τα άλλοθι έχουν τελειώσει.Η μετάθεση ευθυνών έχει τελειώσει. Το “πάντα κάποιος άλλος φταίει” έχει τελειώσει».

Αργότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΒC Word Serviceο κ. Παπανδρέουτόνισε: «Αισθάνομαι ότι αυτά που είδαμε είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου,μιας κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα,λόγω της αποτυχίας της κυβέρνησης». Συνέδεσε την εικόνα διάλυσης της χώρας με την πολιτική της κυβέρνησης και την οικονομική κρίση και προέβλεψε ότι «η κατάσταση μπορεί να έχει περαιτέρω ανεξέλεγκτες εξελίξεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk