Την απόφαση να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας αξιοποιώντας και τους τρεις πυλώνες του προγράμματος του υπουργείου Οικονομικών έλαβε τη Δευτέρα το διοικητικό συμβούλιο της Εurobank ΕFG.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με την απόφαση αυτή η τράπεζα συμβάλλει στην ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά προς το συμφέρον των ελληνικών επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, ώστε τα οφέλη των μέτρων να έχουν αντίκρισμα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. «Ο όμιλος Εurobank ΕFG,στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία,συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια όλων μας για την περαιτέρω ενίσχυση της άμυνας της ελληνικής οικονομίας έναντι της διεθνούς κρίσης με στόχο τη διατήρηση ικανοποιητικών ρυθμών χρηματοδότησης και οικονομικής ανάπτυξης την ίδια στιγμή που η ύφεση δοκιμάζει τις οικονομίες σε παγκόσμια κλίμακα» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Το διοικητικό συμβούλιο θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση που θα κληθεί να εγκρίνει την αύξηση του κεφαλαίου της με την έκδοση προνομιούχων μετοχών, οι οποίες θα αποκτηθούν από το κράτος.

Ηδη η Αγροτική Τράπεζα έχει συγκαλέσει για το ίδιο θέμα γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιανουαρίου, με στόχο την άντληση ως και 700 εκατ. ευρώ από τη διάθεση προνομιούχων μετοχών.