Εν αναμονή των εξελίξεων στην ηγεσία της ΕΠΟ και της επικείμενης παραίτησης του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας κ. Βασίλη Γκαγκάτση, το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε χθες να άρει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας κ. Γιώργο Ψυχομάνη επειδή τα διαιτητικά λάθη αυξάνονται αντί να μειώνονται. Το ποτήρι για τον κ. Ψυχομάνη ξεχείλισε όταν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της Λίγκας στην ΚΕΔ κ. Γιώργος Μπίκας ενημέρωσε το ΔΣ ότι η εισήγησή του να τιμωρηθεί διαιτητής- κάποιες πληροφορίες «ονομάτιζαν» τον κ. Δήμητρη Κύρκο που διαιτήτευσε τον αγώνα Ολυμπιακός- Πανιώνιος- ο οποίος υπέπεσε την περασμένη Κυριακή σε πολλά λάθη δεν έγινε δεκτή από τον αρχιδιαιτητή. Σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ως πιθανοί αντικαταστάτες του κ. Ψυχομάνη φέρονται οι κκ. Μάλαμας Τεβεκέλης, Γιώργος Δούρος, Σπύρος Παπαδάκος και Ναούμ Μηντιούρης. Αντίθετα το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας θα δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον κ. Μπίκα ανανεώνοντάς του τη σύμβαση ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, οπότε θα κριθεί συνολικά το έργο του.

Εξάλλου το ΔΣ της Λίγκας αποφάσισε να επιβάλει στην ΠΑΕ Ξάνθη την ποινή της αυστηρής επίπληξης επειδή αποχώρησε από την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η ΠΑΕ ΑΕΚ πρότεινε να επιβληθεί στην Ξάνθη πρόστιμο 100.000 ευρώ (5% επί των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων) και το ποσό να δοθεί ως χορηγία σε ιδρύματα. Αδικη και απαράδεκτη χαρακτήρισε την απόφαση ο εκπρόσωπος της Ξάνθης κ. Βασίλης Κοντοβαζαινίτης . Χθες ανακοινώθηκε ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπέγραψε την προσχώρησή της στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για το 2009-2012, ενώ η υπογραφή των συμβολαίων με τα τηλεοπτικά κανάλια που πλειοψήφησαν στον σχετικό διαγωνισμό προσδιορίστηκε περί τα τέλη Δεκεμβρίου.

Π άντως το θέμα της τροποποίησης των διατάξεων του καταστατικού με τις οποίες η Σούπερ Λίγκα θα προσπαθήσει να θέσει κανόνες ώστε στο μέλλον να μην είναι δυνατές αποχωρήσεις ομάδων ή άρνηση συμμετοχής τους στην κεντρική διαχείριση μετατέθηκε για επόμενη συνεδρίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΠΟ δεν συμφώνησε στην πρόταση να αποβάλλονται από το πρωτάθλημα οι νεοφώτιστες ομάδες που δεν εντάσσονται στην κεντρική διαχείριση και η Σούπερ Λίγκα προσανατολίζεται στην καθιέρωση σημαντικών προστίμων. Επεισόδιο με βαριές εκφράσεις σημειώθηκε μεταξύ του προέδρου του Πανσερραϊκού κ. Πέτρου Θεοδωρίδη και του προέδρου του Λεβαδειακού κ. Γιάννη Κομπότη όταν διαφώνησαν για το ποιες ομάδες θα πρέπει να αγωνίζονται τα Σάββατα. Εξάλλου, ο συνταξιούχος δικαστικός κ. Χαρίλαος Κλοκίνας ορίστηκε αθλητικός δικαστής.