Αλλάζουν το χρώμα στον πύργο του Αϊφελ λόγω γαλλικής προεδρίας

ΠΑΡΙΣΙ. Οι Γάλλοι αποφάσισαν να αλλάξουν χρώμα στο πιο διάσημο μνημείο τους, τον πύργο του Αϊφελ, ώστε να σηματοδοτήσουν με αυτόν τον τρόπο την ανάληψη από τη Γαλλία της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το πασίγνωστο μεταλλικό οικοδόμημα θα φωτιστεί με άφθονο μπλε φως ενώ κίτρινα φωτάκια θα δημιουργούν αστέρια, ώστε να θυμίζει τη σημαία της ΕΕ. Οκτώ τεράστιοι προβολείς στο έδαφος και 100 πάνω στον πύργο θα χρησιμοποιηθούν ώστε να επιτύχουν οι ειδικοί το «εορταστικό» …

Αλλάζουν το χρώμα  στον πύργο του Αϊφελ  λόγω γαλλικής προεδρίας | tovima.gr

ΠΑΡΙΣΙ. Οι Γάλλοι αποφάσισαν να αλλάξουν χρώμα στο πιο διάσημο μνημείο τους, τον πύργο του Αϊφελ, ώστε να σηματοδοτήσουν με αυτόν τον τρόπο την ανάληψη από τη Γαλλία της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το πασίγνωστο μεταλλικό οικοδόμημα θα φωτιστεί με άφθονο μπλε φως ενώ κίτρινα φωτάκια θα δημιουργούν αστέρια, ώστε να θυμίζει τη σημαία της ΕΕ.

Οκτώ τεράστιοι προβολείς στο έδαφος και 100 πάνω στον πύργο θα χρησιμοποιηθούν ώστε να επιτύχουν οι ειδικοί το «εορταστικό» αποτέλεσμα. Από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1985 τα φωτάκια του πύργου έχουν χρυσοπορτοκαλί χρώμα και από το 2000 αναβοσβήνουν για δέκα λεπτά κάθε ώρα, από τη δύση του Ηλίου ως τις δύο το πρωί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk