Το γνωστό σήμα με τα σαρκώδη χείλη και τη γλώσσα που αναιδώς ξεπροβάλλει ανάμεσά τους, σήμα κατατεθέν του μεγαλύτερου ροκ συγκροτήματος του πλανήτη, των Ρόλινγκ Στόουνς, αγοράστηκε από το βρετανικό μουσείο Victoria and Αlbert Μuseum. Ο διάσημος λογότυπος που συνοδεύει κάθε κίνηση των Ρόλινγκ Στόουνς σχεδιάστηκε το 1970 και στη συνέχεια πουλήθηκε στις ΗΠΑ στην τιμή των 76.000 ευρώ. Δημιουργός του πιο διάσημου ροκ λόγκο (φωτογραφία) είναι ο Τζον Πας, ο οποίος αρχικά πληρώθηκε από τον Τζάγκερ το ποσό των 50 στερλινών. Σπούδαζε τότε στη Βασική Σχολή Καλών Τεχνών του Λονδίνου όταν τον πλησίασε ο Μικ Τζάγκερ απογοητευμένος από τα σύμβολα που έβαζε η δισκογραφική εταιρεία του, η Decca, στους δίσκους του συγκροτήματος και αυτός θεώρησε ότι τα χείλη του τραγουδιστή των Στόουνς ήταν το ιδανικό θέμα για τον ιδανικό λογότυπο και είχε απόλυτο δίκιο, όπως αποδείχθηκε αργότερα. εντός
Π άλι εδώ! Ο «θεός του φλαμένκο» Χοακίν Κορτές (φωτογραφία) καταφθάνει στα μέρη μας, αλλά θα τον χαρούν μόνο οι Θεσσαλονικείς αυτή τη φορά. Χόρεψε φλαμένκο για τα μάτια του Τζορτζ και της Μπάρμπαρα Μπουςμέσα στον Λευκό Οίκο το 2004, συνεργάστηκε με την Τζένιφερ Λόπεζ σε μια ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση στο Πουέρτο Ρίκο, χόρεψε τανγκό με την Αλίσια Κις στα βραβεία Γκράμι το 2001 και πρωταγωνίστησε σε διαφημιστική εκστρατεία γνωστής εταιρείας κατασκευής αποσκευών. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ και είχε την τύχη να χορέψει στη Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης, στο Παλάτι του Κρεμλίνου στη Μόσχα και στο Royal Αlbert Ηall του Λονδίνου. Στη νέα του παράσταση «Μi Soledad», που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Γης στις 12 Σεπτεμβρίου, ο χορός συνομιλεί με την τζαζ, τους κουβανέζικους ήχους, τις κλασικές συνθέσεις και φυσικά το φλαμένκο. Το σκηνικό μινιμαλιστικό, ενώ τα κοστούμια είναι δημιουργίες του Ζαν-Πολ Γκοτιέ. Ηπρώτη φορά ήταν έκπληξη, μετά ήρθε ο δίσκος που δεν τους βρήκε όλους σύμφωνους, ακολούθησε μια βόλτα στην περιφέρεια και τώρα μία συναυλία στο Θέατρο του Λυκαβηττού. Η ζωντανή παρουσίαση του δίσκου τους με τίτλο «Σαμάνος» έχει μία ακόμη ευκαιρία. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Διονύσης Σαββόπουλος (φωτογραφία) μαζί με εκλεκτούς μουσικούς, τον Γιώτη Κιουρτσόγλου (βαθύχορδο, κρουστά, φωνητικά), τη Βάσω Δημητρίου (κιθάρες, παραδοσιακά έγχορδα, φωνητικά) και τον Αλέξη Αποστολάκη (τύμπανα, κρουστά), ετοιμάζονται να αποχαιρετίσουν το καλοκαίρι πανηγυρικά στις 10 του μήνα.
Ερχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με πολύ καλές συστάσεις. Το Μπαλέτο του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας θα παρουσιάσει την παράσταση «Solo for Τhree» χαράσσοντας τα βήματά του πάνω στα λόγια «καταραμένων» τραγουδοποιών. Χορογράφος του ο Πετρ Ζούσκα, καλλιτεχνικός διευθυντής του οργανισμού, ο οποίος παρασύρει 25 χορευτές στα συναισθήματα, στις αλ ληγορίες, στις νότες, στα λόγια και στην καρδιά τριών αντικομφορμιστών ποιητών, των Ζακ Μπρελ, Βλαντίμιρ Βισότσκι και Κάρελ Κριλ. Ο ίδιος το χαρακτηρίζει κάτι περισσότερο από μια απλή αφηγηματική ιστορία. Θα μας συστηθεί στο θέατρο Μπάντμιντον από τις 19 ως τις 23 Νοεμβρίου.
Το περιοδικό «Νewsweek» γράφει ότι είναι η «δημοφιλέστερη μπαλαρίνα στον κόσμο». Η Σβετλάνα Ζαχάροβα (φωτογραφία) είναι η απόλυτη πρίμα μπαλαρίνα των Μπαλσόι και η πρώτη μη ιταλίδα πρώτη χορεύτρια στην ιστορία της Σκάλας του Μιλάνου. Η ουκρανικής καταγωγής 29χρονη χορεύτρια διαθέτει ακρίβεια, χάρη, ευλυγισία, εξαιρετική τεχνική, αλλά και πολιτική άποψη, αφού στις πρόσφατες εθνικές εκλογές της Ρωσίας εξελέγη μέλος της Δούμας. Στις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο «Σβετλάνα Ζαχάροβα και ΦίλοιΓκαλά», έχοντας στο πλευρό της νέους καλλιτέχνες από τις τάξεις του μοσχοβίτικου θεάτρου, θα παρουσιάσει ένα χορευτικό ποτ πουρί που συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο: τη ρομαντική «Ζιζέλ», το «Τριστάνος και Ιζόλδη» και τον «Σπάρτακο», αλλά και την «Αποκάλυψη» σε χορογραφία του Ιάπωνα Μοτόσο Χιρογιάμα. Στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου.
εκτός
Λουτσιάνο Παβαρότι (φωτογραφία), ιταλός τενόρος (1935-2007). Με σημαντικές εκδηλώσεις στις δύο πλευρές του Ατλαντικού τιμάται η μνήμη του αείμνηστου καλλιτέχνη, επ΄ ευκαιρία της επικείμενης συμπλήρωσης ενός χρόνου από τον θάνατό του. Στη γενέτειρά του, τη Μόντενα, θα παρουσιαστεί το «Ρέκβιεμ» του Βέρντι στις 6 Σεπτεμβρίου, ανήμερα τη θλιβερή επέτειο. Το ίδιο έργο θα παρουσιαστεί στις 18 του μήνα στη Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης υπό τον Τζέιμς Λιβάιν, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 13 Σεπτεμβρίου, το Παρίσι θα τιμήσει τον «Βig Luciano» με μια μεγάλη συναυλία.
Λόριν Μααζέλ (φωτογραφία), αμερικανός αρχιμουσικός, 78 ετών. «Αστραψε και βρόντηξε» προ ημερών ο διάσημος αρχιμουσικός εναντίον των μοντέρνων σκηνοθεσιών στην όπερα. Δεν δίστασε μάλιστα να τα βάλει με τη διοίκηση του διάσημου Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, μια διοργάνωση από την οποία, όπως δήλωσε ο Μααζέλ, ο ίδιος απέχει τα τελευταία χρόνια καθώς είναι αντίθετος με τη «φιλοξενία» που παρέχεται σε ανάλογες σκηνοθετικές προσεγγίσεις. Ο διευθυντής πάντως του φεστιβάλ απάντησε στον Μααζέλ λέγοντας ότι δεν απέχεις από κάπου όπου, απλώς, δεν σε καλούν…
Σέρτζιο Εντρίγκο (φωτογραφία), ιταλός τραγουδιστής και τραγουδοποιός (1933-2005). Ανδριάντα προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη του αποφάσισαν να ανεγείρουν οι κάτοικοι της γενέτειράς του Πόλα. Το άγαλμα, τα αποκαλυπτήρια του οποίου αναμένονται στις 6 Σεπτεμβρίου, θα κοσμήσει την πλατεία της πόλης, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σπίτι όπου γεννήθηκε ο αείμνηστος καλλιτέχνης.
πρόσωπα & ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Το γνωστό σήμα με τα σαρκώδη χείλη και τη γλώσσα που αναιδώς ξεπροβάλλει ανάμεσά τους, σήμα κατατεθέν του μεγαλύτερου ροκ συγκροτήματος του πλανήτη, των Ρόλινγκ Στόουνς, αγοράστηκε από το βρετανικό μουσείο Victoria and Αlbert Μuseum. Ο διάσημος λογότυπος που συνοδεύει κάθε κίνηση των Ρόλινγκ Στόουνς σχεδιάστηκε το 1970 και στη συνέχεια πουλήθηκε στις ΗΠΑ στην τιμή των 76.000 ευρώ. Δημιουργός του πιο διάσημου ροκ λόγκο (φωτογραφία)...
Το γνωστό σήμα με τα σαρκώδη χείλη και τη γλώσσα που αναιδώς ξεπροβάλλει ανάμεσά τους, σήμα κατατεθέν του μεγαλύτερου ροκ συγκροτήματος του πλανήτη, των Ρόλινγκ Στόουνς, αγοράστηκε από το βρετανικό μουσείο Victoria and Αlbert Μuseum. Ο διάσημος λογότυπος που συνοδεύει κάθε κίνηση των Ρόλινγκ Στόουνς σχεδιάστηκε το 1970 και στη συνέχεια πουλήθηκε στις ΗΠΑ στην τιμή των 76.000 ευρώ. Δημιουργός του πιο διάσημου ροκ λόγκο (φωτογραφία)...
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.