Oκ. Ερνέστο Βαλβέρδε βρέθηκε χθες τα γραφεία της ΠΑΕ και συνομίλησε με τον κ. Γιάννη Χρυσικόπουλο με θέμα τα μεταγραφικά ζητήματα του Ολυμπιακού για δεύτερη φορά μετά την επιστροφή της αποστολής της ομάδας από το Ζέεφελντ της Αυστρίας και σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Σωκράτη Κόκκαλη! Η παρουσία του διάσημου ισπανού ατζέντη κ. Ινιάκι Ιμπάνιεθ στο χθεσινό ραντεβού καταδεικνύει τη μεταγραφική κινητικότητα του Θρύλου, παρ΄ ότι οι άνθρωποι του συλλόγου υποστήριζαν χθες ότι δεν αναμένουν να προχωρήσει κάποια περίπτωση πριν από το Σαββατοκύριακο.

Ο ατζέντης του κ. Βαλβέρδε, του υπό δοκιμήν βάσκου μέσου Μίκελ Αλόνσο, αλλά και του Ντάρκο Κοβάτσεβιτς έχει ξεκινήσει συνεργασία με τον Ολυμπιακό η οποία δεν αφορά μόνο ποδοσφαιριστές που εκπροσωπεί ο ίδιος και το γραφείο που διατηρεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Ιμπάνιεθ μεσολάβησε στις διαπραγματεύσεις του Θρύλου με τη Σαραγόσα για την απόκτηση του Οσκαρ Γκονζάλες και μοιάζει τούτη τη στιγμή να λειτουργεί ως ένας άτυπος τεχνικός διευθυντής, ιδίως προς ισπανόφωνους ποδοσφαιριστές και για παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντιβιζιόν και όχι μόνο. Λέγεται ότι ο κ. Ιμπάνιεθ έχει αναλάβει να μιλήσει στον προπονητή της Λίβερπουλ κ. Ράφα Μπενίτεθ για την απόκτηση του 22χρονου Αργεντινού Σεμπάστιαν Λέτο.

Ο πρώην αριστερός χαφ της Λανούς βρίσκεται στη λίστα του κ. Βαλβέρδε, όπως και ο ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα Σάντι Εθκέρο και είναι σαφώς πιο εύκολη περίπτωση από τον συμπαίκτη του στους Κόκκινους Λούκας Λέιβα. Ο 21χρονος βραζιλιάνος μέσος, ο οποίος έχει κληθεί στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο και μεταγράφηκε στη Λίβερπουλ από την Γκρέμιο αντί 8 εκατ. ευρώ, είχε αρκετές συμμετοχές στην πρώτη χρονιά του στους Κόκκινους και οι παράγοντες του Θρύλου διέψευδαν χθες τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου που ανέφεραν ότι ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτησή του.

Εν τω μεταξύ δημοσιεύματα από την Αργεντινή επανέφεραν χθες στο προσκήνιο την περίπτωση του 27χρονου αργεντινού επιθετικού της Λανούς Χοσέ Σαντ, το όνομα του οποίου απασχολεί τους ανθρώπους του Θρύλου από την αρ χή της μεταγραφικής περιόδου. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που πραγματοποίησε πολύ παραγωγική σεζόν και η αλμυρή τιμή του ενδεχομένως να μην είναι πρόβλημα, δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να εκφράζει τη βεβαιότητά του για την παραχώρηση του Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα στην Αλ Αραμπί του Κατάρ αντί περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Πάντως παρ΄ ότι οι Ερυθρόλευκοι παραχώρησαν ήδη τον Λιονέλ Νούνιες και ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο με τον αφρικανό φορ, πιθανότατα θα απορρίψουν την πρόταση της Μπλάκμπερν για την απόκτηση του Βασίλη Τοροσίδη. Ελληνας ατζέντης μετέφερε χθες στον Ολυμπιακό πρόταση των Ρόβερς ύψους 5 εκατ. ευρώ για τον 23χρονο δεξιό οπισθοφύλακα, αλλά ο Θρύλος δεν φαίνεται στην παρούσα φάση διατεθειμένος να τον πουλήσει!

Ενα όνομα που φαίνεται ότι θα συνεχίσει να απασχολεί τους ανθρώπους του Ολυμπιακού είναι αυτό του Αλντο Ντούσερ, ο οποίος σε ελληνικά ΜΜΕ δηλώνει ότι είναι πρόθυμος να έλθει στην Ελλάδα, ενώ τα ισπανικά ΜΜΕ υποστήριζαν χθες ότι βρίσκεται κοντά στη μεταγραφή του στην ισπανική Ρεάλ Μπέτις!