Κ ίνημα βουλευτών από όλα τα κόμματα για την αποδυνάμωση του δικομματισμού προανήγγειλε προχθές ο βουλευτής της ΝΔ κ. Π. Τατούλης, εξαπολύοντας ταυτόχρονα μία ακόμη επίθεση στο πολιτικό σύστημα, αλλά και στην κυβέρνηση που εξακολουθεί να στηρίζει με την ψήφο του. Ο κ. Τατούλης προέβλεψε το τέλος της παντοκρατορίας της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, κυρίως λόγω των σχέσεων που έχουν αναπτύξει τα δύο μεγαλύτερα κόμματα με επιχειρηματίες, αλλά και της κομματικής δημοκρατίας που υπηρετούν, όπως χαρακτηριστικά κατήγγειλε. Το Μέγαρο Μαξίμου για μία ακόμη φορά προσποιήθηκε ότι δεν άκουσε τις καταγγελίες του βουλευτή καθώς όσο παραμένει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο κ. Κ. Κουκοδήμος δεν μπορεί να λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον του πρώην υφυπουργού. Ο κ. Τατούλης οργάνωσε προχθές το βράδυ μια ανοιχτή συζήτηση με bloggers και άλλα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο για να εκφράσουν από κοινού την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την προστασία της ανθρώπινης προσωπικότητας από συκοφαντικές επιθέσεις μέσω του κυβερνοχώρου. Η συζήτηση όμως εξελίχθηκε σε ένα μανιφέστο του βουλευτή Αρκαδίας κατά του πολιτικού συστήματος και ιδίως κατά του κόμματος που στηρίζει, το οποίο κατηγόρησε για σφιχτό εναγκαλισμό με επιχειρηματικά συμφέροντα και για κατάργηση κάθε έννοιας ελευθερίας έκφρασης και εσωκομματικής δημοκρατίας.

Ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το πλαίσιο δεοντολογίας που θα πρέπει να ακολουθείται στο Διαδίκτυο, εκφράζοντας την άποψη ότι επιχειρείται η φίμωση των bloggers και επαναλαμβάνοντας την απόφασή του ότι δεν πρόκειται να πειθαρχήσει ξανά σε εντολές κομματικής πειθαρχίας. «Η κομματική πειθαρχία είναι η μέγγενη του πολιτικού μας συστήματος που έχει δημιουργήσει μια κομματική δημοκρατία» παρατήρησε ο βουλευτής.

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι βρίσκεται σε επαφή με βουλευτές από όλα τα κόμματα, αλλά και με προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους, για να δημιουργηθεί ένα νέο κίνημα στη Βουλή υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης σε κάθε βάση δεδομένων, χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι το πολιτικό σύστημα έχει εισέλθει σε βαθιά κρίση, με τον δικομματισμό να φθάνει στο τέλος του καθώς βοηθά να στηθεί ένα κράτος-λάφυρο που καταδυναστεύει τους πολίτες. «Η πολιτική σήμερα υποχωρεί έναντι των επιχειρηματιών» σημείωσε. «Υπάρχουν πολιτικοί που επειδή κάνουν παρέα με τρεις τέσσερις επιχειρηματίες θεωρούν ότι ελέγχουν ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι οι ίδιοι πολιτικοί που ζητούσαν προεκλογικά οικονομική ενίσχυση από τους επιχειρηματίες. Και τώρα οι επιχειρηματίες ζητούν τα ανταλλάγματα που ανέμεναν με αποτέλεσμα το φαινόμενο να γιγαντώνεται» πρόσθεσε.

Ο βουλευτής Αρκαδίας χαρακτήρισε επίσης μεγάλη πληγή για την πολιτική την οικογενειοκρατία, ενώ κλιμακώνοντας την κριτική προς την παράταξή του επισήμανε: «Είπαμε ότι θα επανιδρύσουμε το κράτος, αλλά δεν το κάναμε και παραμένει όραμα.Ο κοινωνικός διάλογος που επικαλείται η κυβέρνηση είναι προσχηματικός. Ολοι προσποιούνται ότι συζητούν,χωρίς κανείς να υποχωρεί από τις απόψεις του. Και όλα τελικώς προχωρούν με τον πέλεκυ της κομματικής πειθαρχίας» .

Σε όλη αυτή την κριτική το Μέγαρο Μαξίμου προσποιήθηκε και πάλι ότι δεν άκουσε τίποτα, καθώς δεν μπορεί να προχωρήσει στη διαγραφή του βουλευτή όσο παραμένει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο κ. Κ. Κουκοδήμος. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ.Αντώναρος που ρωτήθηκε χθες απέφυγε και πάλι κάθε σχόλιο για τις δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού, ενώ την ίδια τακτική ακολουθεί και η Ρηγίλλης.