Το λεγόμενο «Ροζ Παλάτι» (στο χρώμα της τσιχλόφουσκας) ήταν από τα αγαπημένα ξενοδοχεία του Ντόναλντ Τραμπ, στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια. Τώρα οι δικηγόροι της Σάμερ Ζέρβος, της 42χρονης Ελληνοαμερικανίδας που κατηγορεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ για σεξουαλική παρενόχληση, ζήτησαν από το διάσημο (και για την διακριτικότητά του) Beverly Hills Hotel να μοιραστεί τα μυστικά του -σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι ο Τραμπ λέει ψέματα.

Όταν ο τότε μεγιστάνας των ακινήτων Τραμπ πεταγόταν αεροπορικώς στο Λος Άντζελες -όπως έκανε τακτικά κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής καριέρας του- διάλεγε πάντα για τη διαμονή του τα πολυτελή μπάνγκαλοου-βίλες του ξενοδοχείου Beverly Hills.
Παράγγελνε φαγητό από την υπηρεσία δωματίου, μιλούσε φιλικά με το προσωπικό και φιλοξενούσε επισκέπτες εκεί. Η αγαπημένη του προσωρινή κατοικία ήταν το Μπάνγκαλοου 22, το πιο επιβλητικό από όλα, σύμφωνα με τους εργαζομένους στο ξενοδοχείο και τους επισκέπτες, που μίλησαν στην Washington Post.
Οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διαμονή του Τραμπ στο ξενοδοχείο υπήρξαν ένα καλά κρυμμένο μυστικό μεταξύ των υπαλλήλων, που είναι γνωστοί για την άψογη εξυπηρέτηση και την διακριτικότητα στο χειρισμό των πελατών τους(δισεκατομμυριούχοι, μέλη βασιλικών οικογενειών και σταρ του θεάματος είναι ανάμεσα στους τακτικούς επισκέπτες).
Αλλά τώρα, τα αρχεία από τις επισκέψεις του Τραμπ θα μπορούσαν να γίνουν κρίσιμα στοιχεία σε αυτό που εξελίσσεται σε σοβαρή νομική απειλή για τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Εννοούμε την αγωγή που έχει υποβάλει εναντίον του η Ζέρβος για ανάρμοστη σεξουαλική επαφή (άγγιγμα).
Αυτή η υπόθεση παρακολουθείται στενά από συνταγματικούς δικηγόρους λόγω του ρόλου που θα μπορούσε να διαδραματίσει για να καθορίσει εάν θα προχωρήσουν στα Πολιτειακά Δικαστήρια (σε αυτή την περίπτωση της Νέας Υόρκης) αγωγές που υποβάλλονται κατά ενός εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ.
Κλήτευσαν αρχεία
Οι δικηγόροι της Ζέρβος, πρώην διαγωνιζομένης στο τηλε-ριάλιτι «Ο Ασκούμενος» που παρουσίαζε ο Τραμπ, κλήτευσαν το ξενοδοχείο Beverly Hills να παραδώσει αρχεία για την διαμονή του εκεί στη διάρκεια πέντε ετών (2005-2009) όταν ο μεγιστάνας ταξίδευε συχνά στη Δυτική Ακτή.
Την περασμένη εβδομάδα, το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι η δίκη θα μπορούσε να προχωρήσει, παρά τις επανειλημμένες απόπειρες των δικηγόρων του προέδρου Τραμπ να την σταματήσουν. Εκκρεμεί άλλη μία έφεση. Δικαστής κατώτερου δικαστηρίου έχει θέσει προθεσμία τον Ιανουάριο για να απαντήσει ενόρκως ο Τραμπ σε ερωτήσεις σχετικά με την συνάντησή του με την Ζέρβος στο Beverly Hills Hotel και για άλλους ισχυρισμούς στην αγωγή που έχει υποβάλει η 42χρονη εναντίον του προέδρου, για δυσφήμιση.
Η υπόθεση Ζέρβος μπορεί να έχει σαρωτικές επιπτώσεις, γράφη η Washington Post. H ξανθιά Ελληνοαμερικανίδα είναι η μόνη από τουλάχιστον 12 γυναίκες που κατηγόρησαν τον Τραμπ για ανεπιθύμητα αγγίγματα η οποία προχώρησε δικαστικώς, με αγωγή εναντίον του. Στην αγωγή της υποστηρίζει ότι ο Τραμπ την δυσφήμισε όταν την χαρακτήρισε «ψεύτρα».
Οι δικηγόροι της κλήτευσαν αρχεία από το ξενοδοχείο για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς της. Εξακολουθεί, όμως, να είναι αβέβαιος ο βαθμός στον οποίο το ξενοδοχείο Beverly Hills -όπου οι πελάτες πληρώνουν έως και 10.000 δολάρια για μια νύχτα στα μπάνγκαλοου- θα προστατεύσει την ιδιωτικότητα ενός πρώην καλού πελάτη που τυγχάνει να είναι τώρα πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Εάν οι τοίχοι μπορούσαν να μιλήσουν…»
Το ξενοδοχείο υπερηφανεύεται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής που προσφέρει στους πλούσιους και διάσημους πελάτες του. Αστειεύεται, μάλιστα, στην ιστοσελίδα του σχετικά με το πόσο καλά κρυμμένα κρατάει τα μυστικά τους. «Εάν αυτοί οι τοίχοι μπορούσαν να μιλήσουν…» λέει, προσθέτοντας ότι «δεν θα αποκαλύπταμε ποτέ τα σκάνδαλα που έχουν ξεδιπλωθεί εδώ».
Στην αγωγή της, η Ζέρβος δίνει κινηματογραφικές λεπτομέρειες μιας συνάντησης που λέει ότι είχε με τον Τραμπ στο ξενοδοχείο για να συζητήσουν ενδεχόμενη πρόσληψή της. Ένας σωματοφύλακας (που δεν κατονομάζεται) την συνάντησε, υποστηρίζει η Ζέρβος, και την οδήγησε στο μπάνγκαλοου του Τραμπ. (Δεν είναι σαφές από την αγωγή αν ήταν το Μπάνγκαλοου 22).
Η Ζέρβος ισχυρίζεται ότι απέρριψε τα αγγίγματα του Τραμπ προτού εκείνος παραγγείλει ένα κλαμπ σάντουιτς, το οποίο μοιράστηκαν, από την υπηρεσία δωματίου. Προσθέτει ότι συζήτησαν μια πιθανή δουλειά για εκείνη στο κοντινό γήπεδο γκολφ του Τραμπ.
Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα διαψεύσει τα λεγόμενά της, και είπε για την Ζέρβος: «Ποτέ δεν την συνάντησα σε ξενοδοχείο ούτε την χαιρέτησα ανάρμοστα πριν από μια δεκαετία».
Τα αρχεία του ξενοδοχείου -συμπεριλαμβανομένων λογαριασμών της υπηρεσίας δωματίου και πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος στους κήπους- θα μπορούσαν να ρίξουν φως σε μερικά από τα γεγονότα.
Στην αγωγή της η Ζέρβος υποστηρίζει ότι με τις διαψεύσεις του ο πρόεδρος την υποτίμησε και την εξευτέλισε δημόσια, προξενώντας της ηθική και οικονομική βλάβη, ενώ είπε ψέματα στον αμερικανικό λαό για τη συμπεριφορά του.
Από τη στιγμή που ο Τραμπ «δεν έκανε δήλωση αποκατάστασης, όπως είχα ζητήσει, δεν μου άφησε άλλη εναλλακτική από το να καταθέσω αγωγή εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση», δήλωσε η Ζέρβος,
Ο Τραμπ την έχει διαψεύσει, χαρακτηρίζοντας «ψευδείς και γελοίους» τους ισχυρισμούς της.