Το Regents Park είναι ένα από τα μεγαλύτερα και δημοφιλέστερα πάρκα του Λονδίνου. Ο κόσμος που πάει εκεί για να ξεκουραστεί ή να αθληθεί, πολύς, κάθε ηλικίας, εθνικής καταγωγής και κουλτούρας. Aκόμα και για το Λονδίνο όμως, όπου οι άνθρωποι με εκκεντρικές ή εξωτικές για τα δικά μας δεδομένα εμφανίσεις περνάνε συνήθως απαρατήρητοι, ένας άνθρωπος που ανεβοκατεβαίνει τον λόφο που βρίσκεται εντός του πάρκου, ντυμένος με ορειβατική περιβολή, κρατώντας ορειβατικά μπατόν και σέρνοντας πίσω του ένα… λάστιχο αυτοκινήτου προκαλεί, τουλάχιστον, εντύπωση.

Είναι ο Ντάνιελ Χιούζ, 31 ετών, πιλότος στο επάγγελμα, ορειβάτης στο χόμπι. «Όσο και αν φαίνεται απίθανο η συγκεκριμένη προπόνηση βοηθάει στην εκγύμναση των μυών. Κατά κάποιο τρόπο προσομοιάζει με το σύρσιμο ενός έλκηθρού», εξηγεί. Άσκηση που θα του είναι χρήσιμη στον επόμενο μεγάλο στόχο του, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής του πλανήτη.

Η καθημερινή προετοιμασία του κυρίου Χιουζ, που εκτός από… σύρσιμο λάστιχου αυτοκινήτου, περιλαμβάνει τρέξιμο, ποδηλασία, προσωπική εκγύμναση με εξειδικευμένο γυμναστή και γιόγκα, έχει ως μακροπρόθεσμο στόχο την ανάβαση στην κορυφή του Έβερεστ τον Μάρτιο του 2013. Εκεί θα βρεθεί έχοντας βασικό χορηγό του την εταιρεία που κατασκευάζει smart phones και tablets, HTC.

Ο δυσκολότερος και πιο σημαντικός στόχος του όλου εγχειρήματος δεν είναι, όμως, αθλητικός. Επιδίωξη της όλης προσπάθειας είναι να συγκεντρωθούν «τουλάχιστον ένα εκατομμύριο στερλίνες για λογαριασμό της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Comic Relief». Μιας οργάνωσης που ξεκίνησε σαν πρωτοβουλία Βρετανών κωμικών ηθοποιών, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν το ταλέντο τους προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη σε θέματα, όπως η πείνα στον τρίτο κόσμο.

Ως τώρα βέβαια και μιας η προσπάθεια είναι ακόμα στην αρχή έχουν συγκεντρωθεί λιγότερες από χίλιες στερλίνες, όμως ο κ. Χιουζ, μιλώντας στο «Βήμα», εμφανίζεται αισιόδοξος. «Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον, ενώ τουλάχιστον στην Βρετανία η Cοmic Relief είναι πολύ γνωστή και αξιοσέβαστη».

Όντας πιλότος μεγάλης αεροπορικής εταιρίας δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι η επαγγελματική του ζωή στερείται συγκινήσεων. Παρόλο αυτά πριν από λίγα χρόνια ξεκίνησε, μαζί με την σύζυγο του, την ορειβασία, γιατί όπως λέει «είναι μια διαδικασία που σε κάνει να ανανεώσεις το πάθος σου για ζωή».

«Ως τώρα έχω ανέβει στο Λευκό όρος των Άλπεων, σε κορυφές των Άνδεων και βέβαια σχεδόν σε οποιοδήποτε όρος της Μ. Βρετανίας». Επόμενος στόχος του, τον όποιο θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει μέσα στον Μάιο, κατά κάποιον τρόπο και σαν προετοιμασία για το Έβερεστ είναι το όρος Ντενάλι ή Μακ Κίνλει στην Αλάσκα. «Πρόκειται για την υψηλότερη κορυφή της βορείου Αμερικής και μία από τις ψυχρότερες στον κόσμο. Ίσως είναι δυσκολότερο ακόμα και από το ίδιο το Έβερεστ».

Την χώρα μας την έχει επισκεφθεί αρκετές φορές πετώντας ως πιλότος, ποτέ όμως ως τώρα για διακοπές. «Πάντα μου άρεσε το τρέξιμο στους δρόμους του ιστορικού κέντρου, κοντά στa αρχαιολογικά μνημεία» λέει ο κ. Χιουζ. «Ελπίζω ο δρόμος μου, να με φέρει και στην Αθήνα ξανά το επόμενο διάστημα ώστε ο σκοπός της εκστρατείας να γίνει πιο γνωστός».