Η υπόθεση της δολοφονίας του Τρέιβον Μάρτιν δεν θα παραπεμφθεί σε επιτροπή ενόρκων οι οποίοι θα αποφάσιζαν για την παραπομπή του δράστη, αποφάσισε τη Δευτέρα η εισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση.

Την παραπομπή θα αποφασίσει η εισαγγελέας η οποία συνεχίζει την έρευνα, συμπληρώνει η ανακοίνωση που εκδόθηκε. Το σώμα των ενόρκων (grand jury) θα συνεδρίαζε την Τρίτη, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Ο Μάρτιν, ένας ανήλικος Αφροαμερικανός, δολοφονήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου από τον Τζορτζ Ζίμερμαν, έναν ισπανικής καταγωγής λευκό και μέλος προστασίας της γειτονιάς.

Το περιστατικό, που συνέβη στη Φλόριντα, σταδιακά και χάρη στα κοινωνικά δίκτυα, προσέλκυσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης που επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα του ρατσισμού και της αυτοδικίας. Ακόμα και ο Μπαράκ Ομπάμα παρενέβη για να ζητήσει να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Ο Ζίμερμαν αρχικά συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Στους αστυνομικούς είπε ότι ήταν σε αυτοάμυνα, κάτι που του δίνει από τον πολιτειακό νόμο τη δυνατότητα να απαντήσει με τη χρήση βίας.

Ομως η ατιμωρησία του δράστη που πυροβόλησε θανάσιμα έναν άοπλο νεαρό εξόργισε πολλούς από όσους παρακολουθούσαν το θέμα.