Περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν και πάλι στη Νέα Υόρκη, διαμαρτυρόμενοι για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Ακολούθησε πορεία από τη Γουόλ Στριτ μέχρι το αρχηγείο της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Η διαδήλωση, θορυβώδης αλλά ειρηνική, ήταν η σημαντικότερη μετά την κατάληψη, πριν από αρκετές ημέρες, της πλατείας Λίμπερτι από τους διαδηλωτές που δηλώνουν ότι αντιτίθενται στο «σημερινό οικονομικό και πολιτικό κλίμα».

«Οι τραπεζίτες είναι όλοι ναζί», «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη», «η αστυνομία προστατεύει τους εκατομμυριούχους και τη Γουόλ Στριτ» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, υπό την επιτήρηση ισχυρής δύναμης της αστυνομίας.

Την 24η Σεπτεμβρίου, περίπου 80 διαδηλωτές είχαν συλληφθεί.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση αναφέρουν στον ιστότοπο www.occupywallst.org ότι εκπροσωπούν «συνδικάτα, φοιτητές, δασκάλους, οικογένειες και ανέργους».

Δράση σε παναμερικανικό επίπεδο

Σε συντονισμένη δράση για την συμβολική κατάληψη, εκτός από τη Νέα Υόρκη, και άλλων μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ καλούν για το Σάββατο οι ομάδες των ακτιβιστών που μετέχουν στο κίνημα διαμαρτυρίας.

Στο Λος Άντζελες καλούν για τις δέκα το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα, αργά το βράδυ στην Ελλάδα) σε κατάληψη του Δημαρχείου της πόλης. Την απόφαση για την υλοποίηση του σχεδίου Occupy Los Angeles πήραν την Πέμπτη μερικές εκατοντάδες ακτιβιστές, καλώντας σε δράση κατά της απληστίας των επιχειρήσεων.

Επιχειρήσεις κατάληψης προγραμματίζονται, μεταξύ άλλων, ακόμη στη Βοστόνη, το Ντένβερ, το Σικάγο, το Σαν Φρανσίσκο, την πόλη της Οκλαχόμα, το Όστιν του Τέξας, το Λας Βέγκας και την Ινδιανάπολη.