Από τη µύτη σε σέρνουν οι µυρωδιές στους δρόµους της Θεσσαλονίκης και σε κάθε γωνιά που στρίβεις σε περιµένει ένα τραπέζι γεµάτο µοσχοβολιστές νοστιµιές. Σε κάποια, όµως, αξίζει και µε το παραπάνω να σταθείς και να δοκιµάσεις.

Η Θεσσαλονίκη φηµίζεται για τις ψαροταβέρνες της. Η καλύτερη, όµως, µακράν, η Μαύρη θάλασσα, µόλις µετακόµισε από την Τούµπα στην Καλαµαριά. Τα θαλασσινά για αρχή είναι πάντα φρεσκότατα, ενώ τα εξίσου φρεσκότατα ψάρια ψήνονται µε ακρίβεια και µεράκι. Ζητήστε κανένα κεφάλι ή «γιακά» από συναγρίδα και αφεθείτε στη µαγεία της… υψηλής γαστρονοµίας.

Ν. Πλαστήρα 3 & Χιλής, Καλαµαριά, τηλ. 2310 932 542