ΥΛΙΚΑ (6-8 ταρτάκια)

30 γρ. φρέσκο βούτυρο, τύπου Κερκύρας

3 ροδάκινα Νάουσας ΠΟΠ, κομμένα κυδωνάτα

100 γρ. μαύρη ζάχαρη

1 φύλλο σφολιάτας

1/3 ματσάκι δυόσμο, τα φύλλα

500 γρ. παγωτό βανίλια

EKTEΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε τα ροδάκινα, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να καραμελώσουν γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά.

Κόβουμε τη σφολιάτα σε παραλληλόγραμμα ή δίσκους. Σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα απλώνουμε τη ζύμη, την τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο, την καλύπτουμε με άλλη μία λαδόκολλα και τοποθετούμε από πάνω μια σχάρα που θα εφάπτεται στη λαδόκολλα. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά, ανάλογα με την ένταση του φούρνου μας.

Βγάζουμε τις σφολιάτες από τον φούρνο, μοιράζουμε επάνω τους τα καραμελωμένα ροδάκινα, γαρνίρουμε με τα φύλλα δυόσμου και με το παγωτό βανίλια.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 26 Iουλίου 2015.