ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

500 γρ. κανελόνια

Για τη γέµιση

1/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το πυρέξ

250 γρ. λευκά µανιτάρια, ψιλοκοµµένα

1 µεγάλο κρεµµύδι, σε μικρά καρέ {{{ moto }}}

1 σκελίδα σκόρδου, τριµµένη

1/4 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. µαύρο πιπέρι

500 γρ. άπαχος µοσχαρίσιος κιµάς

400 γρ. ντοµάτα κονκασέ, κονσέρβα

10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκοµµένα

150 γρ. τυρί φέτα, χονδροσπασµένη

200 γρ. κασέρι, τριµµένο, για το πασπάλισµα

Για τη σάλτσα

400 γρ. ντοµάτα κονκασέ, κονσέρβα

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. µαύρο πιπέρι

1/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέµιση: Σε φαρδύ τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε τα µανιτάρια στο ελαιόλαδο για 3 λεπτά. Ρίχνουµε το κρεµµύδι, σοτάρουµε για 3 λεπτά ακόµη και βάζουµε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουµε τον κιµά και σοτάρουµε µέχρι να γίνει σπυρωτός. Ρίχνουµε την ντοµάτα, χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 30 λεπτά. Αποµακρύνουµε από την εστία και αφήνουµε τη γέµιση να κρυώσει. Προσθέτουµε τον βασιλικό και τη φέτα, και ανακατεύουµε.

Σάλτσα: Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουµε όλα τα υλικά ανακατεύοντας για 3 λεπτά. Αποσύρουµε από την εστία.

Σε µεγάλη κατσαρόλα βάζουµε µπόλικο νερό να βράσει και ρίχνουµε τα κανελόνια. Αφήνουµε να βράσουν για 6 λεπτά. Τα αφαιρούµε µε τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούµε σε λαδωµένο πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο. Κρατάµε στην άκρη 1/4φλ. από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυµαρικά. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.

Παίρνουµε ένα ένα κανελόνι, το κόβουµε κατά µήκος, τοποθετούµε µια γεµάτη κουταλιά σούπας γέµιση, το τυλίγουµε σε ρολό και το βάζουµε στο πυρέξ. Προσθέτουµε το νερό των ζυµαρικών στη σάλτσα ντοµάτας, ανακατεύουµε και περιχύνουµε µε αυτό το µείγµα τα κανελόνια. Πασπαλίζουµε µε το τριµµένο κασέρι και ψήνουµε για περίπου 20 λεπτά, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.