ΥΛΙΚΑ (για 8 ατοµικές τάρτες)

Για τη ζύµη

250 γρ. βούτυρο, σε θ.δ.

160 γρ. ζάχαρη άχνη

2 αβγά

500 γρ. µαλακό αλεύρι

5 γρ. µπέικιν πάουντερ

µία πρέζα αλάτι

Για την γκανάς σοκολάτας

500 ml κρέµα γάλακτος

70 γρ. ζάχαρη

1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους

380 γρ. σοκολάτα, 72% κακάο, σε κοµµάτια

50 γρ. βούτυρο

Για τη διακόσµηση

40-50 κεράσια, κατευθείαν από το ψυγείο

500 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύµη

Βάζουµε όλα τα υλικά στον κάδο του µίξερ και τα χτυπάµε µε το φτερό, µέχρι να σχηµατιστεί µια εύπλαστη ζύµη. Αποσύρουµε από το µίξερ, τυλίγουµε τη ζύµη µε διάφανη µεµβράνη και την αφήνουµε να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά.

Χωρίζουµε τη ζύµη σε οκτώ µπάλες και στη συνέχεια, σε ελαφρώς αλευρωµένη επιφάνεια, ανοίγουµε την καθεµία σε λεπτό φύλλο µε τη βοήθεια του πλάστη. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

Στρώνουµε τα φύλλα στις ατοµικές ταρτιέρες και πιέζουµε µε τα δάχτυλα, ώστε να εφαρµόσουν στον πάτο και στα τοιχώµατα. Τα τρυπάµε µε ένα πιρούνι και τα ψήνουµε έως ότου αποκτήσουν χρυσαφί χρώµα.

Γκανάς

Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, βράζουµε την κρέµα γάλακτος, µε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σε βαθύ µπολ βάζουµε τη σοκολάτα και προσθέτουµε το µείγµα της κρέµας. Ανακατεύουµε µε ένα σύρµα, ώσπου να οµογενοποιηθεί το µείγµα και τέλος προσθέτουµε το βούτυρο. Ανακατεύουµε καλά. Ρίχνουµε την γκανάς επάνω στις τάρτες και βάζουµε τα φορµάκια στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, µέχρι να πήξει.

Διακόσµηση

Με τη βοήθεια του ειδικού εργαλείου αφαιρούµε το κουκούτσι από τα κεράσια. Σκορπίζουµε στον πάγκο εργασίας τη ζάχαρη και ρολάρουµε επάνω της τα κεράσια. Στολίζουµε µε αυτά την επιφάνεια της κάθε τάρτας.