{{{ moto }}}

Το κουνουπίδι αποκτά εξωτική διάσταση χάρη στο κάρι και στο γάλα καρύδας. Συνοδευµένο µε ρύζι αντικαθιστά κύριο πιάτο και σαλάτα µαζί.

Υλικά (για 4 άτοµα)

Για τον ζωµό κάρι

  • 40 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 325 γρ. κρεµµύδι, σε λεπτές φέτες
  • 25 γρ. σκόρδο, σε ολόκληρες σκελίδες
  • 25 γρ. λέµον γκρας, χονδροκοµµένο
  • 5 γρ. κάρι, σε σκόνη
  • 170 γρ. ντοµάτα, χονδροκοµµένη
  • 1,3 λίτρα ζωµός κοτόπουλου, σπιτικός ή ψυγείου
  • 160 ml γάλα καρύδας

Για το κουνουπίδι

  • 40 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 800 γρ. κουνουπίδι, σε λεπτά µπουκετάκια
  • 60 γρ. κόκκινη πιπεριά, σε λεπτά µπαστουνάκια
  • 40 γρ. φρέσκο κρεµµυδάκι, ψιλοκοµµένο
  • 40 γρ. ξανθές σταφίδες
  • λίγα φύλλα βασιλικού για το σερβίρισµα
  • αλάτι

Εκτέλεση

Ζωµός κάρι: Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε το ελαιόλαδο και ιδρώνουµε το κρεµµύδι µέχρι να µαλακώσει. Προσθέτουµε το σκόρδο, το λέµον γκρας και το κάρι και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για 4 λεπτά. Ρίχνουµε την ντοµάτα και µαγειρεύουµε για άλλα 5 λεπτά. Τελειώνουµε µε τον ζωµό και το γάλα καρύδας και σιγοβράζουµε για άλλα 45 λεπτά. Δοκιµάζουµε και σουρώνουµε µε τη σήτα.

Κουνουπίδι: Σε τηγάνι, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουµε στο ελαιόλαδο το κουνουπίδι µέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφένιο χρώµα και αλατίζουµε. Αφαιρούµε το κουνουπίδι από το σκεύος, βάζουµε το κρεµµύδι και την πιπεριά και µαγειρεύουµε για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουµε τον ζωµό κάρι, τις σταφίδες και το κουνουπίδι και σιγοβράζουµε µέχρι να δέσει η σάλτσα και να µαλακώσει το κουνουπίδι στον βαθµό της αρεσκείας µας. Τέλος, αλατίζουµε, προσθέτουµε τον βασιλικό και σερβίρουµε, κατά προτίµηση µε ρύζι µπασµάτι.

Tip

Μπορείτε να προσθέσετε κοτόπουλο ή γαρίδες στο φαγητό