από metereologos.gr
Πέμπτη 24 Μαΐου 2018
 
 

Πιροσκί με ζυμάρι μαγιάς και λουκάνικο

Πιροσκί με ζυμάρι μαγιάς και λουκάνικο
Φωτογραφία Παύλος Τσοκούνογλου, food styling Μάκης Γεωργιάδης, επιμέλεια Julia Munn
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 


Υλικά για 5-6 άτομα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
40 γρ. μαγιά, φρέσκια
1 αβγό, μεγάλο ή 2 μικρά
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
100 ml γάλα, φρέσκο
10 λουκάνικα Φραγκφούρτης, κομμένα στη μέση
έ.π. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε βαθιά λεκάνη το αλεύρι και κάνουμε μια μικρή λακκούβα στη μέση. Προσθέτουμε σε αυτή όλα τα υλικά, εκτός από τα λουκάνικα, αφήνοντας τελευταίο το γάλα. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Τη σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει και να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Κόβουμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους μεγάλου καρυδιού.
Με τη βοήθεια ενός πλάστη και λίγο αλεύρι ανοίγουμε τα ζυμαράκια σε πιτάκια. Τοποθετούμε σε κάθε πιτάκι ½ λουκάνικο και διπλώνουμε προς τα μέσα το επάνω και το κάτω μέρος της ζύμης και κατόπιν τα πλαϊνά.
Ρολάρουμε ελαφρώς για να του δώσουμε σχήμα και να κολλήσει η ζύμη. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι, τόσο όσο να φτάνει στη μέση του πιροσκί. Βάζουμε λίγα λίγα τα πιροσκί και τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά γυρίζοντάς τα συνεχώς ώσπου να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα.
Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρονται ζεστά.
Tip
Για να αποφύγετε τις πολλές θερμίδες του τηγανίσματος, αλείψτε τα πιροσκί με λίγο λάδι και ψήστε τα στους 200°C για περίπου 15 λεπτά.






Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (3)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    να ρωτησω? | 08/08/2015 21:02
    Καλησπερα σας μπορω να βαλω ξηρη μαγια; αν ναι ποσο?
    klairh
    απάντηση00
     
     
    πιροσκι | 25/03/2013 21:05
    μην δοκιμασετε την συνταγη δεν ειναι σωστη.
    rania
    απάντηση11
     
     
    ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΡΟΣΚΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ | 08/10/2012 09:44
    Είμαστε φανατικοί αναγνώστες των συνταγών. Ενώ ακλουθήσαμε τις οδηγίες το παραγόμενο προϊόν δεν ήταν πιροσκί, ήταν ψωμάκι. Στην version του φούρνου ήταν τελείως ψωμάκι ενώ στην version του τηγανιού λίγο καλύτερα αλλά σε καμιά περίπτωση πιροσκί. Η ποσότητα γάλακτος δεν αρκεί για να γίνει ζύμη (ήταν πολύ μικρή ποσότητα). Ήταν πολύ στέγνη η ζύμη και χρειάστηκε να βάλουμε επιπλέον γάλα. Δυστυχώς η συνταγή «Not Like»
    ΘΟΔΩΡΗΣ
    απάντηση30