Υλικά για 4-5 άτομα

Για τα μπέργκερ
800 γρ. κιμάς, αρνίσιος ή γίδινος (κατά προτίμηση από χεράκι)
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. κύμινο
¼ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
½ κ.γ. κόλιαντρο, ξερό, τριμμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα συνοδευτικά
4-5 ψωμάκια για μπέργκερ
1-2 νεροκρέμμυδα Ζακύνθου, σε ροδέλες
4-5 φέτες κασέρι
2 κ.σ. πελτέ, ανακατεμένο με 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Μπέργκερ: Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια για τουλάχιστον 10 λεπτά ώστε να ενωθούν.
Μεταφέρουμε το μείγμα στον πάγκο εργασίας και το πλάθουμε σε ρολό, διαμέτρου ανάλογου με το ψωμί που θα χρησιμοποιήσουμε για τα μπέργκερ.
Τυλίγουμε το ρολό σε λαδόκολλα και το καλύπτουμε επιμελώς με διάφανη μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να δέσουν τα αρώματα.

Ψήσιμο: Αλατοπιπερώνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού, τις αλείφουμε με λάδι, τις ψήνουμε στο μεσαίο γκριλ για περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά και τις μεταφέρουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και το κόβουμε σε 4-5 χοντρές ροδέλες. Τα ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά ανάλογα με το πόσο καλοψημένα τα θέλουμε. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Σύνθεση: Βάζουμε ένα μπιφτέκι πάνω στο κομμένο ψωμάκι, από πάνω 1-2 ροδέλες κρεμμυδιού, το κασέρι, αλείφουμε τη μέσα πλευρά από το καπάκι του ψωμιού με τον αραιωμένο πελτέ και κλείνουμε το μπέργκερ.
Tips
Αν για αυτή τη συνταγή ανάψετε κάρβουνα, ακόμη καλύτερα!
Τα νεροκρέμμυδα είναι πιο γλυκά. Αν δεν βρείτε, μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε τα κόκκινα.