Υλικά για 4 άτομα

Για τις βαρκούλες

600 γρ. κοτόπουλο, σε μικρά κομμάτια

1 κολοκύθι, κομμένο σε κυβάκια

1 μελιτζάνα, κομμένη σε κυβάκια

2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε κυβάκια

2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες

½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 ποτήρι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο

10 μελιτζάνες αργίτικες

200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 πρέζα ζάχαρη

λίγη πάπρικα, γλυκιά

Για τη σάλτσα

4 ντομάτες, χοντροκομμένες

½ ποτήρι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο

½ ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 πρέζα ζάχαρη
εκτελεση

Σάλτσα: Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε την ντομάτα. Την αφήνουμε για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε το λάδι, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και μόλις πάρει 2-3 βράσεις ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι χυλώσει.

Βαρκούλες: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδια και το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. για 8-10 λεπτά. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μελιτζάνα, το κολοκύθι, τις ντομάτες, τον δυόσμο, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ, με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθετα τις αργίτικες μελιτζάνες σε 2-3 σημεία και τις τηγανίζουμε. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περιττό λάδι και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Παίρνουμε μία-μία τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με το μείγμα κοτόπουλου. Αδειάζουμε σε ένα ταψί την σάλτσα, βάζουμε από πάνω τις μελιτζάνες την μία δίπλα στην άλλη, τις πασπαλίζουμε με μοτσαρέλλα και λίγη πάπρικα και τις ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά όσο χρειάζεται για να λιώσει το τυρί. Σερβίρεται ζεστό.