Υλικά για 8 άτομα

400 γρ. γιαούρτι, αγελαδινό
2 κουτιά γάλα, ζαχαρούχο
500 ml κρέμα γάλακτος
2 πακέτα σφολιατίνια, ψημένα (θα τα βρείτε στα σουπερμάρκετ)
1 φλ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
½ φλ. ζάχαρη, άχνη

Εκτέλεση
Στρώνουμε επιμελώς μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα σε ένα σουρωτήρι με λεπτή σήτα. Αδειάζουμε στην πετσέτα το γιαούρτι, την κλείνουμε, βάζουμε το σουρωτήρι σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Βγάζουμε τις ετικέτες από τα κουτιά με το γάλα. Τα βάζουμε, όπως είναι κλειστά, σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3½ ώρες. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του βρασμού συμπληρώνουμε νερό. Τα βγάζουμε προσεκτικά από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν όλο το βράδυ, εκτός ψυγείου.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ, μέχρι να γίνει σαντιγί. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το καραμελωμένο γάλα. Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα κρατάμε ½ φλ. στην άκρη.

Απλώνουμε σε ένα πυρέξ μια σειρά σφολιατίνια και καλύπτουμε με τη μισή κρέμα. Συνεχίζουμε με μία ακόμη στρώση σφολιατίνια και την υπόλοιπη κρέμα. Σκεπάζουμε με μια στρώση σφολιατίνια και τελειώνουμε με την κρέμα που κρατήσαμε στην άκρη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, μέχρι το σερβίρισμα. Την τελευταία στιγμή πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και την άχνη ζάχαρη.