Υλικά
700 γρ. λευκό σκληρό αλεύρι
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
2 φακελάκια μαγιά, ξερή
περίπου 450 ml νερό, χλιαρό
3 μήλα, σε λεπτά φετάκια ή λεπτές ροδέλες
περίπου ½ φλ. ζάχαρη, ακατέργαστη
κανέλα, σε σκόνη

Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε μια μεγάλη λεκάνη, μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό στη λεκάνη και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι μας. Ξεκινάμε το ζύμωμα και με τα δύο χέρια. Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη, καταλαβαίνουμε αν χρειάζεται κι άλλο νερό. Αν μας παραπέσει νερό, διορθώνουμε προσθέτοντας λίγο ακόμη αλεύρι. Παράλληλα μαζεύουμε τα υλικά που κολλάνε στα πλαϊνά της λεκάνης, προς το κέντρο.

Ζυμώνουμε για 5-6 λεπτά και μόλις ενωθούν καλά όλα τα υλικά, μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας που τον έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι. Συνεχίζουμε το ζύμωμα πιο δυνατά πλέον με τις γροθιές μας, πιέζοντας με δύναμη. Κάθε λίγο «διπλώνουμε» τη ζύμη στα δύο, σαν να κλείνουμε ένα βιβλίο. Δίνουμε στη ζύμη ένα ωραίο στρόγγυλο σχήμα, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας στον πάγκο ή σε ένα μπολ.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30-40 λεπτά.

Αφού φουσκώσει η ζύμη για πρώτη φορά, τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια (περίπου 15 τεμάχια) και τα ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας σε λεπτά πιτάκια. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 15-20 λεπτά σκεπασμένα με μια πετσέτα κουζίνας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ακουμπάμε τα φετάκια ή τις ροδέλες μήλου πάνω στα πιτάκια, πιέζουμε λίγο για να μπουν βαθιά, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε αμέσως για 15-20 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο και όσο είναι ακόμη ζεστά τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.