Yλικά για2-3 άτομα

1 μέτρια σουπιά, καθαρισμένη και κομμένη σε 3 κομμάτια
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
300 γρ. πράσο, κομμένο σε μικρούς κύβους
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη, χωρίς την πράσινη φύτρα
1κ.κ. μαραθόσπορο, σπασμένο
150 γρ. ρύζι (κίτρινο ή αρμπόριο)
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 λίτρο ζωμός από ψάρι ή οστρακοειδών ή λαχανικών ή νερό
1 ντομάτα μεγάλη, ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη, σε κύβους
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές ροδέλες
½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
χυμός από ½ λεμόνι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το μαραθόσπορο, μέχρι να μαραθούν για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και το φέρνουμε μια βόλτα ώστε να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, περίπου σε 1-2 λεπτά, ρίχνουμε τον ζωμό, την ντομάτα και τη σουπιά. Ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 18-20 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε τα κομμάτια της σουπιάς και τα κόβουμε σε καρέ των 4-5 εκ. Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε, βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι στη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό για 3 λεπτά ώσπου να χυλώσει.