Υλικά για 6 άτομα
¾ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλας
½ κ.γ. κόλιαντρο, σε σπόρους
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
3 μελιτζάνες φλάσκες, σε μπουκιές
3 πιπεριές πράσινες, σε κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
4-5 ίνες σαφράν (κρόκο Κοζάνης)
1 κοφτή κ.γ. πάπρικα. γλυκιά
½ κ.γ. κύμινο
1 φλ. νερό
αλάτι
1 κ.κ. μέλι
½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
¾ φλ. αμύγδαλα, καβουρντισμένα
2 κ.σ. φέτα ή κατίκι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ξυλάκι της κανέλας, τον κόλιαντρο και το τζίντζερ μαζί με τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σαφράν, την πάπρικα, το κύμινο και το αλάτι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το νερό. σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε το τυρί και αφήνουμε 2 λεπτά. Την τελευταία στιγμή προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε προσεκτικά κουνώντας την κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.