Οι δύσκολοι καιροί επανέφεραν την cucina povera, ή η «φτωχή κουζίνα» ήρθε στη μόδα – από σύμπτωση – ακριβώς την στιγμή που την έχουμε ανάγκη; Όπως και να ‘ναι, σημασία έχει πως έχουμε την ευκαιρία να (ξανα)δοκιμάσουμε και να θυμηθούμε γεύσεις που είχαν για καιρό κρυφτεί στα ντουλάπια μας.

Υλικά φθηνά και πρώτες ύλες της ταπεινής (αλλά πεντανόστιμης) μαγειρικής ξαναμπαίνουν στις κατσαρόλες και τους φούρνους.

Η Ελένη Ψυχούλη μας δείχνει πώς ο τραχανάς, η μοσχαρίσια ουρά και οι φτερούγες κοτόπουλου με ένα αλλιώτικο μαγειρικό κόλπο και πινελιές από κάποιο φρέσκο μυρωδικό μπορούν με μεταμορφωθούν σε πιάτα που μόνο «φτωχά» δεν τα χαρακτηρίζεις.