Η πάλαι ποτέ λαδόκολλα, και νυν χαρτί για ψήσιμο στον φούρνο, είναι ευκολία και εγγυημένη νοστιμιά. Με τη βοήθειά του προστατεύονται οι χυμοί του ψητού και αναδεικνύονται τα αρώματά του.

Είναι ο πιστός σύμμαχος κάθε τραπεζώματος που βγάζει πάντα ασπροπρόσωπο τον μάγειρα, αφού το ψητό θα γίνει σίγουρα λουκούμι και δεν θα ξεραθεί, ακόμη και αν οι καλεσμένοι δεν έρθουν στην ώρα τους.

Η Ελένη Ψυχούλη εκτιμά τα χαρίσματά της και προτείνει 30 συνταγές για σίγουρη επιτυχία αφού με τη βοήθεια της λαδόκολλας ακόμη και τα πιο φινετσάτα εδέσματα, όπως οι γαρίδες και τα θαλασσινά ή μια μακαρονάδα που κανονικά απαιτεί σερβίρισμα «στη στιγμή», μπορούν να περιμένουν υπομονετικά στον φούρνο, διατηρώντας το ιδανικό προφίλ τους μέχρι να καθήσει στο τραπέζι και ο πιο αργοπορημένος.