από metereologos.gr
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 
 

Ελληνικοί μεζέδες στο Καπιτώλιο

Μια γιορτή για τη σημασία και την προώθηση της ελληνικής διατροφής πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον
Ελληνικοί μεζέδες στο Καπιτώλιο
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η ελληνική διατροφή, τα οφέλη της για την υγεία, τόσο των ενηλίκων όσο και των μικρών παιδιών, τα εγχώρια προϊόντα και τα αγνά υλικά της ελληνικής γης δεν είναι δεδομένα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Γι’ αυτό και στις 4 Δεκεμβρίου παρουσιάστηκαν στην Ουάσιγκτον, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η εκεί Ελληνική Πρεσβεία και φιλοξένησε το Κογκρέσο.

Στη γεύση και τη νοστιμιά που συνυπάρχουν με τις ευεργετικές ιδιότητες αναφέρθηκε η δρ. Αρτεμις Σιμοπούλου, πρόεδρος του αμερικανικού Κέντρου Γενετικής, Διατροφής και Υγείας και συγγραφέας του βιβλίου «Η δίαιτα Ωμέγα», ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρέσβης της Ελλάδος Χρίστος Παναγόπουλος, σχολιάζοντας τη ρήση του Ιπποκράτη: «Αφήστε τα τρόφιμα να είναι το φάρμακο και το φάρμακο να είναι η τροφή».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η ελληνοαμερικανίδα σεφ Κατ Κόρα της τηλεοπτικής εκπομπής «Iron Chef», οι σεφ Μαρία Λόη, Νταϊάνα Κόχυλα, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Μάικλ Κόστα, Μάικ Ιζαμπέλα και η Κατερίνα Στάη που μέσω του site της (www.oliveoil-culture.com) προωθεί την κουλτούρα του ελληνικού ελαιόλαδου. Με τα πιάτα που παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους θέλησαν να αποδείξουν ότι εκτός από διατροφική αξία, η ελληνική δίαιτα έχει και υπέροχη γεύση. Παράλληλα, εταιρείες όπως η Mastiha Shop, η Gaea και η Terra Creta πρόσφεραν γευσιγνωσία των προϊόντων τους, που είναι διαθέσιμα και στην αμερικανική αγορά.

Ισως η Ουάσιγκτον να μην είναι η κατεξοχήν αγορά των ΗΠΑ, ωστόσο η επιρροή της είναι τεράστια όσον αφορά την πολιτική και οικονομική κατεύθυνση της χώρας. Από εδώ άλλωστε ξεκίνησε και η εκστρατεία της Μισέλ Ομπάμα για υγιεινή διατροφή στα αμερικανικά σχολεία, καθώς είναι γνωστό το πρόβλημα της παχυσαρκίας στα Αμερικανόπουλα. Υποστηρικτικά αυτής της πρωτοβουλίας μοιράστηκε στους καλεσμένους έντυπο με ελληνικές, υγιεινές συνταγές της κυρίας Στάη, βασισμένες στο ελαιόλαδο, για τα παιδιά. «Η μαγειρική στο σπίτι είναι υγιεινότερη και αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα για τα παιδιά. Αφήστε τα να αγοράζουν τρόφιμα μαζί σας και να συμμετέχουν στη μαγειρική. Παρουσιάστε τη διατροφή σαν παιχνίδι. Δώστε εσείς το παράδειγμα των σωστών διατροφικών συνηθειών. Τα παιδιά αγαπούν να μιμούνται τους μεγάλους» μας είπε.



Νόστιμα περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.