Ποιό είναι το πατροπαράδοτο σνακ; Ψωμί κι ελιά. Μόνο που οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής δεν βοηθούν να συνεχίσουμε την παράδοση διότι δεν είναι εύκολο να βγάζουμε στο γραφείο ή στο μαγαζί μας ή οπουδήποτε αλλού, το βάζο με τις ελιές.

Η Gaea λοιπόν σε μια εκδήλωση που έγινε στις 17 Μαίου στο Μουσείο Γουλανδρή, Φυσικής Ιστορίας παρουσίασε τη λύση: Ελιές (θρούμπες και Καλαμών) φυσικά εκπικρισμένες και ωριμασμένες στον ήλιο και πάνω στο δέντρο, μαζεμένες με το χέρι, απαστερίωτες και συσκευασμένες χωρίς πρόσθετα υγρά σε βολικές συσκευασίες τσέπης.

Ετσι, αντί για πατατάκια και κρακεράκια έχουμε με εύχρηστο τρόπο ένα σνακ πολύ υγιεινό (έχει βιταμίνη Ε, χαλκό, διαιτητικές ίνες, κάλιο) και με χαμηλή αλατότητα. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν οι καινούργιες συνεργασίες της εταιρείας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν λαχταριστά προϊόντα: παξιμάδια και βιολογικά κουλουράκια Ντουρουντούς από τα Σφακιά, αφράλατο από τον ειδικό του αβγοτάραχου Ζαφείρη Τρικαλινό και παγωτά με σοκολάτα και λάδι από την Kayak.

Ποιά είναι άραγε τα στοιχεία που κάνουν τόσο επιτυχημένη την πορεία της εταιρείας; Πάνω από όλα το όραμα. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ.Αρη Κεφαλογιάννη, για μια επιτυχημένη πορεία «δεν αρκεί η πολλή δουλειά, εξίσου σημαντικό είναι το ισχυρό όραμα. Θέλουμε να είμαστε η κορυφαία διεθνώς Ελληνική επωνυμία συνώνυμη με ποιοτικά και καινοτομικά Ελληνικά παραδοσιακά τρόφιμα αλλά και να προωθούμε διεθνώς την ελληνική πολιτισμική –γαστρονομική πρόταση ζωής.
Εκτός από αυτό όμως χρειάζεται και η συνέπεια, η σταθερότητα και η υπομονή διότι τα αποτελέσματα αργούν. Στις μεγάλες διεθνείς αγορές πρέπει να δουλέψεις σκληρά, συστηματικά, με φροντίδα και έρευνα. Στο πανεπιστήμιο του Ντέιβις στην Καλιφόρνια η έρευνα που γίνεται σχετικά με την καλλιέργεια της ελιάς είναι καταπληκτική. Μιλάμε δε, για ένα προϊόν που είναι ξένο για τους Αμερικανούς και για μας είναι δεδομένο και δεν κοιτάμε να το προφυλάξουμε, να το πάμε ένα βήμα παραπέρα».

Βεβαίως υπήρξε εκτενής αναφορά και στο «πράσινο πρόσωπο» της εταιρείας διότι η Gaea έχει ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον με μια σειρά από δράσεις. Το πρώτο είναι ο υπολογισμός και η αντιστάθμιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των προϊόντων ελαιολάδου της σε συνεργασία με τον Ελβετικό οργανισμό myclimate. Με αυτό τον τρόπο τα ελαιόλαδα και οι ελιές της Gaea έχουν γίνει Carbon Neutral (Κλιματικά Ουδέτερα), δηλαδή δεν έχουν καμία αρνητική επίπτωση στο περιβάλλον και μάλιστα είναι τα πρώτα Κλιματικά Ουδέτερα Ελαιόλαδα και Ελιές Παγκοσμίως. Το δεύτερο είναι το Water Footprint Ελαιολάδων που αφορά μια πιο βιώσιμη και δίκαιη χρήση των υδάτινων πόρων.

«Η περιβαλλοντική συνείδηση αποτελεί κώδικα επιχειρηματικής συμπεριφοράς για τη Gaea» είπε ο κος Κεφαλογιάννης. Και μετά περάσαμε στα μεζεδάκια με προϊόντα από τη Gaea και πιστοποιήσαμε όλοι μαζί τη δύναμη και τη νοστιμιά των εξαιρετικών προϊόντων.