Πολλές συνταγές ζητάνε διάφορα φρέσκα μυριστικά, πιο ασυνήθιστα από τον μαϊντανό και τον άνηθο. Χαίρομαι με την γευστική πολυφωνία, όμως χρειάζομαι να μου προτείνετε κάποιους πρακτικούς τρόπους από τα βάζα με τις ανθοδέσμες μυριστικών, που διάβασα πρόσφατα. Πως να τα συντηρώ ώστε να μην τα βλέπω πια να μαραζώνουν και να σαπίζουν τόσο γρήγορα στο ψυγείο μου;

Καταρχήν σας προτείνω για τα μυριστικά που θα καταναλώσετε μέσα στην εβδομάδα, είτε τα πλύνετε είτε όχι, να φροντίσετε να τα φυλάτε στο ψυγείο στεγνά, τυλιγμένα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για να συντηρήσετε στην κατάψυξη όλα τα μυριστικά, που θα προσθέσετε στην κατσαρόλα, κατά το μαγείρεμα κι όχι ωμά, μπορείτε να τα πλύνετε, να τα ψιλοκόψετε κα να τοποθετήσετε, στεγνά πια, σε ειδική σακούλα. Μπορείτε όμως να τα φυλάξετε και σε παγοκύστες μαζί με χυμό λεμονιού ή χυμό ντομάτας ώστε να τα ρίξετε έτοιμα στη σάλτσα σας.