Μου αρέσει που βρίσκω στην αγορά τσιπς από διάφορα λαχανικά. Είναι δυνατόν να φτιάξω και μόνη μου; Με ποια λαχανικά θα έχω ένα καλό αποτέλεσμα και πώς πρέπει να τα τηγανίσω;

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα τις γλυκοπατάτες, τα παντζάρια, τα καρότα, την κολοκύθα, το κολοκάσι (αν το βρείτε στην αγορά). Θα τα τηγανίσετε σε φριτέζα με άφθονο λάδι, κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο, σε δυνατή φωτιά. Αν αυτό που σας γοήτευσε σε αυτά τα χορτοφαγικά τσιπς, όπως τα λένε οι Αμερικανοί, είναι ότι τα βρίσκετε πιο «διαιτητικά», μπορείτε και να τα ψήσετε και στον φούρνο, στους 200°C. Χρειάζεται μόνο να τα αλείψετε με ελαιόλαδο και να τα αλατίσετε. Στη συνέχεια τα τοποθετείτε, σε μια στρώση, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Καθώς μερικά ψήνονται γρηγορότερα από κάποια άλλα, μην τα αναμείξετε. Το καρότο ψήνεται σε 10 λεπτά και η πατάτα σε 16, οπότε έχετε τον νου σας να τα βγάλετε σταδιακά και να τα αφήσετε να στεγνώσουν και από αυτό το ελάχιστο λάδι τους πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Αφροδίτη Κασσίδη, Ανω Τούμπα

στείλτε μας τις απορίες σας στο vimagourmet@tovima.gr