Σερβιρισµένη µε µια δροσερή σαλάτα, η παναρισµένη γαλοπούλα παύει να θυµίζει τον χθεσινό εαυτό της.

Υλικά (για 4 άτοµα)

  • 1 µικρή συσκευασία ψωµί για τοστ, χωρίς κόρα
  • 2 κ.σ. κάρι, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι
  • µαύρο πιπέρι, φρεσκοτριµµένο
  • 4 αβγά
  • 1 κιλό γαλοπούλα, µαγειρεµένη (µπούτι ή στήθος)
  • έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισµα

Εκτέλεση

Βάζουµε στο multi το ψωµί και το χτυπάµε µέχρι να γίνει πούδρα. Το µεταφέρουµε σε βαθύ µπολ, προσθέτουµε το κάρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουµε. Σε άλλο µπολ, ρίχνουµε τα αβγά και χτυπάµε καλά µε πιρούνι.

Κόβουµε την περισσευούµενη γαλοπούλα µε το χέρι σε λωρίδες – αν είναι πολύ στεγνή, χρησιµοποιούµε µαχαίρι. Βουτάµε τα κοµµάτια της γαλοπούλας στο αβγό και τα πανάρουµε µε το ψωµί.

Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουµε ελαιόλαδο ως τη µέση και το αφήνουµε να κάψει. Τηγανίζουµε τη γαλοπούλα µέχρι η κρούστα της να πάρει ένα χρυσαφί χρώµα. Μας ενδιαφέρει µόνο το χρώµα, διότι το κρέας είναι ήδη µαγειρεµένο.

Tip

Συνοδεύστε το πιάτο σας με φρεσκοκομμένη σαλάτα ημέρας