από metereologos.gr
Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
 
 
Αποστολάκης Γιάννης Σεφ, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Fatto, Θουκυδίδου 76, Αλιμος, τηλ.: 6987497497 

Μπουκιές πανέ γαλοπούλας

Σερβίρεται με δροσερή σαλάτα ημέρας
Μπουκιές πανέ γαλοπούλας
Φωτογραφίες Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγών Βίκυ Κουμάντου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Σερβιρισµένη µε µια δροσερή σαλάτα, η παναρισµένη γαλοπούλα παύει να θυµίζει τον χθεσινό εαυτό της.

Υλικά (για 4 άτοµα)

  • 1 µικρή συσκευασία ψωµί για τοστ, χωρίς κόρα
  • 2 κ.σ. κάρι, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι
  • µαύρο πιπέρι, φρεσκοτριµµένο
  • 4 αβγά
  • 1 κιλό γαλοπούλα, µαγειρεµένη (µπούτι ή στήθος)
  • έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισµα

Εκτέλεση

Βάζουµε στο multi το ψωµί και το χτυπάµε µέχρι να γίνει πούδρα. Το µεταφέρουµε σε βαθύ µπολ, προσθέτουµε το κάρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουµε. Σε άλλο µπολ, ρίχνουµε τα αβγά και χτυπάµε καλά µε πιρούνι.

Κόβουµε την περισσευούµενη γαλοπούλα µε το χέρι σε λωρίδες – αν είναι πολύ στεγνή, χρησιµοποιούµε µαχαίρι. Βουτάµε τα κοµµάτια της γαλοπούλας στο αβγό και τα πανάρουµε µε το ψωµί.

Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουµε ελαιόλαδο ως τη µέση και το αφήνουµε να κάψει. Τηγανίζουµε τη γαλοπούλα µέχρι η κρούστα της να πάρει ένα χρυσαφί χρώµα. Μας ενδιαφέρει µόνο το χρώµα, διότι το κρέας είναι ήδη µαγειρεµένο.

Tip

Συνοδεύστε το πιάτο σας με φρεσκοκομμένη σαλάτα ημέρας



BHMAgourmet περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.