Ο δεκάχρονος Νικόλας και ο επτάχρονος Σωτήρης λατρεύουν να τρώνε στα διαλείμματα τα πεντανόστιμα τυρόψωμα της μαμάς τους Αννας.

Υλικά (για 8-10 κομμάτια)
q 250 γρ. αλεύρι, σκληρό
q ½ κ.γ. μαγιά, ξηρή
q ½ κ.γ. μέλι
q 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή, σε σκόνη
q αλάτι και πιπέρι
q 150 ml νερό, χλιαρό
q 60 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
q 2 κ.σ. κεφαλοτύρι, τριμμένο + λίγο ακόμη για το πασπάλισμα
q 1 αβγό, χτυπημένο

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο από το μετρημένο χλιαρό νερό και τη ρίχνουμε στο μπολ μαζί με το μέλι, τη μουστάρδα και το πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

2. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίζουμε το ζύμωμα για περίπου 5 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε σταδιακά τα τυριά, ενώ συνεχίζουμε το ζύμωμα. Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλές μπαλίτσες.

3.Βάζουμε τα τυρόψωμα σε αλευρωμένο ταψί, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και από επάνω με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος, για 1 ώρα περίπου. Τέλος, τα αλείφουμε με το αβγό και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι. Τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Tip: Μπορείτε να τα κάνετε πιο πικάντικα προσθέτοντας μαζί με τα τυριά και 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι