Η ανυπομονησία έδωσε τη θέση της σε μια παράξενη ησυχία, το περασμένο Σάββατο, στο περίφημο θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη της Σύρου, καθώς το, νεαρής –ως επί το πλείστον –ηλικίας, ακροατήριο βυθιζόταν στη συναυλία του έλληνα μουσικού Theodore, ο οποίος παρουσίασε για πρώτη φορά εκεί μια παράσταση βασισμένη σε κομμάτια από τα δύο προσωπικά του άλμπουμ («7» και «It Is But It’s Not»).

Η επιλογή της λέξης «βυθιζόταν» δεν είναι τυχαία, αφού τα live shows του 24χρονου συνθέτη, performer και πολυοργανίστα αποτελούν ολοκληρωμένες, καθηλωτικές εμπειρίες, ένα κατόρθωμα εντυπωσιακό για τόσο νέο καλλιτέχνη. Ψυχεδελική ποπ/ροκ με εκρήξεις παραμορφωμένου ήχου γέμισαν την αιγαιοπελαγίτικη μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου, ενώ προσεκτικά σχεδιασμένες εναλλαγές φωτισμού συνόδευαν κάθε νότα. Εκτός φυσικά από τον ίδιο τον Theodore στο πιάνο και τα keyboards, η πενταμελής μπάντα του αποτελούνταν από κιθάρες, μπάσο και ντραμς, αλλά και την αξιόλογη δημιουργό και ερμηνεύτρια Melentini στα keyboards, την τρομπέτα και τα φωνητικά –ο Theodore τραγούδησε κάποια στιγμή μάλιστα ένα δικό της τραγούδι.

Οι εκλεκτικές επιρροές (Pink Floyd, Radiohead, σπουδές στο πιάνο, ακόμη και παραδοσιακή ελληνική μουσική) του ανερχόμενου μουσικού είναι εμφανείς στις συνθέσεις (προσωπικά, θα ξεχώριζα το «Do You Know How to Fall» και το «Spiral») και την ατμόσφαιρα των συναυλιών του, γι’ αυτό και ανήκει σίγουρα στους δημιουργούς της νεότερης γενιάς των οποίων την εξέλιξη θα άξιζε να παρακολουθήσει κανείς. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό η ραδιοφωνική παραγωγός του ΒΒC6 Lauren Laverne έπαιξε δύο τραγούδια από το δεύτερο άλμπουμ του δηλώνοντας πως είναι ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορούμε να ακούσουμε αυτή τη στιγμή. Τον είδαμε πρόσφατα ως opening act στο live των Sigur Rós στην Αθήνα (Release Festival), ενώ στις δυνατές στιγμές του συγκαταλέγεται επίσης μία παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο στους Στύλους του Ολυμπίου Διός όπου έντυσε μουσικά, παίζοντας ζωντανά, τη βωβή ταινία «The Cameraman» με τον Μπάστερ Κίτον.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ