Ισως η πιο πολυσυζητημένη συναυλία που (επιτέλους) θα γίνει στη χώρα μας. Οι Red Hot Chili Peppers αποφάσισαν να μας συμπεριλάβουν στα πλάνα της παγκόσμιας περιοδείας τους (με το όνομα «I’m with you») η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Λίγες μέρες πριν, και μην γνωρίζοντας τα καλά μαντάτα, βρεθήκαμε στο Μιλάνο, τους ακούσαμε, τους απολαύσαμε και έτσι τώρα μπορούμε να δώσουμε μια μικρή ιδέα για το τι θα δούμε τον Σεπτέμβριο στο ΟΑΚΑ.

Μπαίνοντας στο Μediolanum Forum, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Μιλάνου, είδαμε στη σκηνή τους Foals, το γκρουπ που ανοίγει την συναυλία. Ηταν τόσο καλοί που πολύ σύντομα μάλλον άλλοι θα ανοίγουν τις δικές τους συναυλίες… Πρόκειται για ένα βρετανικό ροκ γκρουπ του οποίου τραγουδιστής είναι ο ελληνικής καταγωγής Yannis Philippakis.

Μόλις οι Foals τελειώνουν το πρόγραμμά τους και αποχαιρετούν το κοινό, η (περίπου 100 τ.μ.) σκηνή αδειάζει. Κι ενώ περιμένεις να την γεμίσουν με τον εξοπλισμό του διάσημου γκρουπ, απλά προσθέτουν τα ντραμς του Chad Smith και τα μικρόφωνα. O υπόλοιπος χώρος θα μείνει άδειος… Για να γεμίσει σε λίγο με τους Anthony Kiedis (τραγουδιστής), Flea (μπασίστας) και Josh Klinghoffer (ο κιθαρίστας που διαδέχτηκε τον κατά πολλούς αξεπέραστο, αλλά αυτοκαταστροφικό John Frusciante). Και οι τρεις τους ξεκινούν έναν τρελό χορό πάνω στη σκηνή, που τελειώνει μόνο στο φινάλε…

Η συναυλία ξεκινάει με το «Monarchy of Roses» κι αν σε αυτό το σημείο κάθεσαι ακόμη στην καρέκλα σου, μάλλον κάποιος σε έχει δέσει. Ο Kiedis είναι ο τελευταίος που ανεβαίνει στην σκηνή φορώντας μαύρο παντελόνι, κόκκινη μπλούζα, μαύρο σμόκιν και καπελάκι του baseball που γράφει «OFF!» (σβηστό). Οι μηχανές του όμως είναι για τα καλά αναμμένες.

Δεύτερο τραγούδι το «Dani California» και ο Kiedis βγάζει το σμόκιν. Στο τρίτο («Charlie») φεύγει και η μπλούζα, το πανδαιμόνιο συνεχίζεται και στο «Breaking The Girl» και στο «By the way» και δεν τελειώνει πουθενά. Μάλιστα στα – υποτίθεται χαμηλών τόνων – «Californication», «Otherside» και «Under the Bridge» γίνεται ο μεγαλύτερος χαμός!

Ο μόνος που δεν έχει τη δυνατότητα να χτυπιέται και να χορεύει με τους υπόλοιπους σε όλη τη σκηνή ήταν ο Chad Smith. Ο ντράμερ του συγκροτήματος έχει ωστόσο έναν δικό τους τρόπο να επικοινωνεί με το κοινό, πετώντας τις μπαγκέτες του (!). Κατά τη διάρκεια της συναυλίας πρέπει να εκτόξευσε τουλάχιστον 20…

Το σόου «τελειώνει» με το «Βy the way» και μία ευχαριστήρια υπόκλιση. Θα ξαναβγούν στη σκηνή για το encore. Ακόμα 4 τραγούδια, με τελευταίο το -σάουντρακ των 90s- «Give it away». Ο Kiedis μας καληνυχτίζει, αφήνοντας στη σκηνή τους υπόλοιπους τρεις για ένα τελευταίο jam, διάρκειας 7 λεπτών! Το ιδανικό φινάλε…

Βγαίνοντας από το Μediolanum Forum, συναντούμε αρκετούς Ελληνες και έχουμε την αίσθηση πως όλοι σκεφτόμαστε το ίδιο πράγμα: «Αυτή τη συναυλία πρέπει να την (ξανα)δώ, στην Ελλάδα»… Στις 4 Σεπτέμβρη λοιπόν!

Πληροφορίες και εισιτήρια για τη συναυλία τους στο ΟΑΚΑ ticketpro.gr