από metereologos.gr
Σάββατο 18 Αυγούστου 2018
 

Μπιρα με γεύση Ελλάδας

Με 900 εργαζομένους, 4.350 προμηθευτές και 28.000 θέσεις εργασίας, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ελληνικό καλοκαίρι χωρίς παγωμένη μπίρα πάνω στο κύμα, κυριολεκτικά δεν υπάρχει. Κάτι η «ξεδιψαστική» δροσιά της, κάτι ο σούπερ συνδυασμός με τις γεύσεις και τα καλοκαιρινά μεζεδάκια, κάτι ο συμβολισμός του τσουγκρίσματος που ενώνει τις παρέες από αρχαιοτάτων χρόνων... H μπίρα μπορεί να μην έχει εποχές, πάντως σίγουρα γίνεται το επίκεντρο του καλοκαιριού.

Ο αριθμός των ζυθοποιιών στη χώρα έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια. Από 13 ζυθοποιίες το 2009 έχουμε πλέον ξεπεράσει τις 60. Με 900 εργαζομένους, 4.350 προμηθευτές, και στηρίζοντας 28.000 θέσεις εργασίας, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα ελλήνων επιχειρηματιών και σήμερα αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V., παράγοντας στις εγχώριες εγκαταστάσεις της τις κορυφαίες μπίρες Amstel, Amstel Pils, Amstel Dark, Amstel Radler, Amstel  Free, Heineken, Heineken LIGHT, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ Strong, AΛΦΑ Weiss, ΑΛΦΑ Χωρίς, Fischer, ΒΙΟΣ 5, Buckler, και ΜΑΜΟΣ. Μπίρες φτιαγμένες στην Ελλάδα, από 100% ελληνικό κριθάρι, ελληνικές πρώτες ύλες και ελληνικά χέρια.

Ο τρόπος με τον οποίο καταφέρνει μια μεγάλη πολυεθνική να δημιουργεί ετησίως πάνω από 1 δισ. πλούτο για την Ελλάδα είναι ότι από το καπάκι της μπίρας μέχρι την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας όλα είναι από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, τα μπουκάλια φτιάχνονται από την Υαλουργία Γιούλα, τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση που έφτασε να είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων προσελκύοντας επενδυτές του εξωτερικού, τα καπάκια κατασκευάζονται από την Αστήρ Βυτόγιαννη, τα κουτάκια από την Crown Hellas Can και οι ετικέτες από την Antopack Αντωνίου. Και βέβαια η ίδια η μπίρα από 100% ελληνικό κριθάρι 2.500 συμβεβλημένων αγροτών, οι οποίοι για τις ανάγκες της εταιρείας καλλιεργούν συνολικές εκτάσεις 170.000 στρεμμάτων.

Ετσι, σε κάθε μπουκάλι, σε κάθε κουτί, τα πάντα είναι ελληνικά. Από τη γεύση της μπίρας έως την ετικέτα, φτιαγμένα με παράδοση, φροντίδα αλλά και αγάπη για τον τόπο μας.

Ομως οι μπίρες της δεν μένουν μόνον εντός συνόρων. Ταξιδεύουν στον κόσμο, καθώς εξάγονται σε περισσότερες από 19 χώρες και στις πέντε ηπείρους, καθιστώντας την Αθηναϊκή Ζυθοποιία τον μεγαλύτερο εξαγωγέα μπίρας της πατρίδας μας. Παράγοντας στην Ελλάδα για τον κόσμο, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δίνει διέξοδο και προβάλλει την παραγωγική δραστηριότητα της χώρας μας.

Ετσι, κάθε ποτήρι μπίρας δεν είναι μόνο ένα δροσερό διάλειμμα, ούτε ένα ωραίο συνοδευτικό στο φαγητό της ημέρας ή της βραδιάς. Είναι ένα ποτήρι με γεύση Ελλάδας που ξεπερνά τα σύνορα, σπάει στερεότυπα και παράγει αξία για τη χώρα, προσφέροντας ταυτόχρονα στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης.



ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Βλέμματα περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.