Οκτώ μήνες μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο του πρώην προέδρου του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, η γυναίκα του, Αν Σινκλέρ αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της για πρώτη φορά. Η γαλλίδα δημοσιογράφος μίλησε στην αρχισυντάκτρια του γαλλικού γυναικείου περιοδικού ELLE, Αν Σεσίλ Σαρφατί, για όλα όσα πέρασε η ίδια.

Ο Καν κατηγορήθηκε ότι βίασε την καμαριέρα Ναφισάτου Ντιάλλο κατά την παραμονή του στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ της Νέας Υόρκης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εξευτελιστικής δικαστικής περιπέτειας η Σινκλέρ επέλεξε να σταθεί στο πλευρό του συζύγου της, προκαλώντας έτσι την οργή πολλών γυναικών που την κατηγόρησαν ότι πρόδωσε το φύλο της και νομιμοποίησε τη βία κατά των γυναικών. «Είναι απαράδεκτη αυτή τη στάση, από τη στιγμή που οι κατήγοροι δεν επέλεξαν να κυνηγήσουν την υπόθεση. Δεν υπήρχε λοιπόν βία. Η βία με τρομάζει» δηλώνει. Ο ίδιος ο Καν έχει παραδεχθεί ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με την Ντιάλλο, όχι όμως δια της βίας. Για την Σινκλέρ το να είσαι φεμινίστρια δεν σημαίνει ότι πρέπει «να επεμβαίνεις στη ζωή άλλων γυναικών, να αποφασίζεις εσύ για αυτές τι είναι ηθικό ή όχι».

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του σκανδάλου που προκάλεσε φρενίτιδα στα Μέσα παγκοσμίως, η δημοσιογράφος εξηγεί πως το έζησε η ίδια. «Το να αποτελείς αντικείμενο υποψίας, μόνιμης παρενόχλησης για να μαθευτεί τι γίνεται στο σπίτι σου, έχει κάτι το Οργουελικό, το απολυταρχικό» λέει στο περιοδικό. Ξεχωρίζει ωστόσο τα αμερικανικά από τα γαλλικά Μέσα, καθώς όπως πιστεύει στη Γαλλία τείνουν να είναι τεμπέλικα και ανακριβή. Κάτι που πιθανόν θα θελήσει να αλλάξει ως διευθύντρια του γαλλικού παραρτήματος της Huffington Post που λανσάρεται στις 23 Ιανουαρίου.

Είναι δύσκολο να μην κριτικάρει κάποιος την απόφαση μιας γυναίκας να υποστηρίξει τον άπιστο άντρα της, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον Στρος Καν που είναι γνωστός για τις περιπέτειες του σε Γαλλία και μη. Ωστόσο, η Αν Σινκλέρ είναι μια γυναίκα που ζητά το δικαίωμα να αποφασίζει η ίδια για τη ζωή της και επιθυμεί να την αφήσουν ελεύθερη να το κάνει. «Κάθε γυναίκα πρέπει να ζει τη ζωή της όπως αυτή πιστεύει. Ο καθένας στα δικά του» καταλήγει.