Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλά στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη, για τις εξελίξεις στο ΣτΕ σχετικά με τις προσφυγές για τις τηλεοπτικές άδειες και τις καταγγελίες περί χρηματοδότησης ΜΚΟ από το Υπουργείο Υγείας. {{{ audio1 }}}

Για τις εξελίξεις στο ΣτΕ σχετικά με τις προσφυγές για τις τηλεοπτικές άδειες

«Πρέπει να αφήσουμε τους δικαστές ανεπηρέαστους να κάνουν την δουλειά τους. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, έχω εμπιστοσύνη ιδιαίτερα στην ολομέλεια του ΣτΕ. Δείχνει ότι θα είναι μία δύσκολη διαδικασία. Δεν μπορεί κανείς να προδικάσει το αποτέλεσμα. Φαντάζομαι ότι οι Σύμβουλοι της Επικρατείας, είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους εντάσεις, με την έννοια ότι οι περισσότερες υποθέσεις που δικάζουν έχουν πολύ μεγάλο δημόσιο ενδιαφέρον. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι για το κλίμα υπάρχει αναβολή.

Πιστεύω ότι η κυβέρνηση και εν μέρει το ΣτΕ, με την έννοια των αποφάσεων που προπήρε, έκαναν έναν λάθος χειρισμό ως προς το εξής: θα ήταν πολύ καλύτερο το ΣτΕ να είχε αποφασίσει πριν γίνει ο διαγωνισμός, παρά μετά. Αυτό θα ήταν σίγουρα πιο δόκιμο».

Για τις καταγγελίες περί χρηματοδότησης ΜΚΟ από το Υπουργείο Υγείας

«Ο κ. Θεοδωρουλάκης είναι σύμβουλος του κ. Πετρόπουλου. Τι είπε; Όχι, λέει, δεν έχω πάρει παρά μόνον 270 χιλιάδες (ευρώ) επιπλέον, και αυτό οφείλεται, διότι λόγω της κρίσης είχαμε περισσότερες επισκέψεις. Αυτά είναι δηλώσεις του κ. Θεοδωρουλάκη. Όμως εγώ, με τα έγγραφα τα οποία κατέθεσα, για τον ίδιο αριθμό επισκέψεων, για 17.132 επισκέψεις, η ΜΚΟ του κ. Θεοδωρουλάκη, συμβούλου του Υφ. Εργασίας, κ. Πετρόπουλου, και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε 722.000 παραπάνω. Και βγαίνει αυτός και λέει αυτό το ψέμα… Σήμερα συνεχίζεται η ζωή μας κανονικά. Εδώ μιλάμε για πολλά λεφτά…»