Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., Ανδρέας Λυκουρέντζος μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, την κυβέρνηση και τα πανεπιστήμια.{{{ audio1 }}}

Για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών και τις ευθύνες όσων τις υποστηρίζουν

«Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Να φέρει μία τροπολογία ο υπουργός Δικαιοσύνης και να υπάρχει ο κατά νόμον υπεύθυνος για όσους εκφράζονται. Το έχω πει στη Βουλή, ενώπιον του υπουργού και περιμένω να μου απαντήσει. Διότι εδώ έχει νομιμοποιηθεί ο εκβιασμός. Έρχεται ένας και πετάει μια φωτοβολίδα στην αρχή, να πεις εσύ ότι θα πας να τα βρεις με αυτόν και να αρχίσει έτσι ένα αλισβερίσι… Δυστυχώς, στη σημερινή εποχή, ο Μεγάλος Αδελφός είναι παρών. Όλων μας τα τηλέφωνα παρακολουθούνται, όταν κάποιοι θέλουν να τα παρακολουθήσουν και αυτό έχει αποδειχθεί από άλλες, ποινικές υποθέσεις. Δεν ξέρω αν και πότε και από ποιους συμβαίνει. Αναφέρομαι γενικά στις δυνατότητες της τεχνολογίας. Δεν το αποκλείω, όμως, και να συμβαίνει.»

Για το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Αναφέρομαι στις δυνατότητες περί αστυνομοκρατίας. Το πρωί πήγα σε εκπομπή στη ΝΕΡΙΤ και έπρεπε να περάσω από έλεγχο, στη Βουλή πλέον και οι βουλευτές χτυπάμε κάρτα. Αυτά είναι πράγματα που στην πλέρια δημοκρατία μας, όπως λέγαμε στα φοιτητικά μας χρόνια, δεν υπήρχαν ζητήματα αστυνομοκρατίας. Είναι θέμα τάξης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν εκεί πήγαν επί τούτου. Ήταν οι συγκεντρώσεις των διοικητικών υπαλλήλων και των φοιτητών και πήγαν να υποστηρίξουν αυτή την αντίδραση. Δεν λέω ότι δεν έχουν δικαίωμα να πάνε όπου θέλουν, αλλά έχουμε και εμείς δικαίωμα να κρίνουμε αυτή την αντίδραση. Να βγαίνει ο κ. Φορτσάκης και να ζητάει να επιβληθεί τάξη στο χώρο της διοίκησης του Πανεπιστημίου, όχι οπουδήποτε και να λέει πως μόνο όποιος έχει κάρτα μπορεί να μπει μέσα σε μία σχολή – που θα έπρεπε να συμβαίνει και αυτό, διότι μου έχει συμβεί σε αμερικανικό πανεπιστήμιο να πάω στη βιβλιοθήκη και να μου ζητήσουν κάρτα.»

Για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης

«Χρειάζεται βελτίωση στο κυβερνητικό έργο και την κυβερνητική προσπάθεια, να αντιμετωπιστούν οι αρρυθμίες που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες ημέρες και κανείς δεν μπορεί να τις αγνοήσει και επίσης να υπάρξει μία σοβαρή ανασυγκρότηση επικοινωνιακή και πολιτική της στρατηγικής της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα να αναλάβει πρωτοβουλίες και προς μία προγραμματική κατεύθυνση, για την οποία θα ζητήσει και την έγκριση του λαού για την νέα εποχή της χώρας μετά τις δανειακές συμβάσεις. Έχει τη δυνατότητα να πάρει μια σοβαρή πρωτοβουλία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επίσης για την ανασύνταξη του επικοινωνιακού, πολιτικού επιτελείου, το οποίο συνδέεται βέβαια και με τη Ν.Δ. ως κόμμα.»